Wat hebben we veel moois beleefd in de eerste helft van 2023, we blikken graag met je terug!

En zo zitten we alweer halverwege het jaar 2023. Wat vliegt de tijd! En wat hebben we met z’n allen weer veel moois beleefd. In dit artikel legt onze CEO René Huntelerslag uit wat er in de laatste maanden allemaal is gebeurd. Op welke punten heeft Falco Networks zich ontwikkeld? En waar gaan we ons nog verder in vastbijten? We blikken met je terug op het afgelopen halfjaar.

Nieuwe en complexe netwerkproblemen

Om te beginnen hebben we een groot aantal leuke, nieuwe klanten mogen verwelkomen. René: “Er zijn veel bedrijven bij ons aan tafel aangeschoven om te praten over netwerkprojecten. Vaak begint het met een kleine opdracht, waarna deze zich langzaam uitbreidt naar grotere klussen. Krijgen we bijvoorbeeld de vraag om nieuwe access points te leveren, dan vragen we door om het totale probleem goed in beeld te krijgen. Vaak blijkt dan dat er veel meer achter zit en dat er nog een hoop te verbeteren valt aan een netwerk. Het is in de meeste gevallen complexer dan van tevoren gedacht.”

En dat een netwerkprobleem complexer blijkt te zijn dan gedacht, dat vinden we alleen maar mooi. Bij Falco Networks worden we namelijk héél blij van uitdagingen op IT-gebied. “De diensten die we bieden, hebben vervolgens veel overlap,” vult René aan. “Zo kan het gebeuren dat we voor Network Monitoring worden ingeschakeld via Consultancy, maar gaan we daarna ook voor ze aan de slag met 24/7 Troubleshooting of combineren we het met een dienst uit één van onze andere pilaren.”

Verschuivingen binnen de organisatie

René vertelt dat ook de professionalisering van ons bedrijf door blijft gaan. “We maken nog steeds groei door en dat gaat in ons geval gepaard met steeds leukere projecten. We hebben een Operations Director aangenomen om deze professionaliseringsslag te begeleiden en om ons engineerings-team naar een nog hoger plan te tillen. De network engineers zijn immers het belangrijkste goed in onze organisatie, dus we scherpen de aandacht die we aan hen geven aan. Daarbij is onze Operations Director meteen aangenomen als MT-lid. Dit benadrukt de stempel die hij op de organisatie drukt.”

Met het aannemen van de Operations Director heeft er een kleine verschuiving in de organisatie plaatsgevonden. René: “De Operations Manager, die onder de Operations Director valt, houdt zich nu met name bezig met Detachering. Hij is verantwoordelijk voor de sales en de projecten die van daaruit binnen Detachering ontstaan. We merken dat we ons daarom ook op dat vlak enorm hebben ontwikkeld in het afgelopen jaar.”

Falco Networks: Erkend Leerbedrijf

En, last but not least: we zijn begin 2023 een Erkend Leerbedrijf geworden. Stagiairs van mbo-opleiding niveau 4 ‘Expert IT Systems and Devices’ kunnen bij ons solliciteren voor een stageplek waar ze van alles leren over ons vak en waarbij ze meteen al verantwoordelijkheid én doorgroeikansen krijgen. We hopen de eerste stagiair aan het begin van het nieuwe schooljaar te mogen verwelkomen.”

Kortom: 2023 loopt bij Falco Networks tot nu toe op rolletjes! Wil jij hier ook deel van uitmaken? Wij zijn altijd op zoek naar nieuw IT-talent! Stuur een mail naar info@falco-networks.com en informeer naar de mogelijkheden. Wellicht tot snel!