Network Monitoring

24/7 bewaking van je netwerk, onze verantwoordelijkheid

Network Monitoring

Als het netwerk traag is of uitvalt, dan kost dat geld. Er gaat productietijd verloren, je loopt omzet mis en IT-beheer is tijd en capaciteit kwijt aan troubleshooting. Dit kun je voorkomen met Network Monitoring. Hiermee monitoren wij je infrastructuur 24/7. Daarmee is de status van jullie netwerk onze verantwoordelijkheid.

Proactief problemen voorkomen

Met Network Monitoring kun je het volledige netwerk, de verbindingen, servers, backups, en cloud bewaken. Jullie krijgen inzicht in performance, cpu-gebruik, trends, eventuele failures en downtime. Kritische devices worden 24/7 gemonitord. In overleg met jullie IT-beheer verzorgen wij de volledige configuratie. Jullie bepalen welke componenten kritisch zijn en welke acties moeten worden ondernomen wanneer iets niet correct functioneert. Uiteraard adviseren wij hierin.

Door continu te monitoren, kun je proactief handelen wanneer je signalen van vertraging of uitval ziet verschijnen. Je kunt ingrijpen voordat het netwerk te zwaar belast wordt, of in het ergste scenario, de verbinding verliest. Zo kun je adequaat op situaties reageren en preventief handelen voordat er werkelijk problemen zijn.

Snel weer operationeel

Wij kunnen onregelmatigheden vaak al signaleren voordat het daadwerkelijk een probleem wordt. Wanneer gebruikers vertragingen op het netwerk ervaren, kunnen we op afstand meekijken wat de oorzaak is.
Zo heb je de zekerheid dat onze experts altijd klaar staan om eventuele problemen op te lossen. Zowel tijdens als buiten kantoortijd.

Ook jullie eigen IT-beheerteam heeft toegang tot de monitoringstool. Afhankelijk van jullie wensen worden zij bij calamiteiten automatisch geïnformeerd met een SMS of e-mail. Als zij er niet uitkomen, kunnen ze altijd terugvallen op onze netwerkspecialisten. Dat biedt jullie zekerheid waardoor jullie je volledig kunnen focussen op je core business.

Trainingen Network Monitoring (Zabbix)

Onze engineers zijn gecertificeerd op het hoogste niveau voor Zabbix, een van de monitoringstools die wij gebruiken. Onze Zabbix gecertificeerde trainer kan ook jullie netwerkbeheerder opleiden om deze tool zo efficiënt mogelijk toe te passen. Deze training verzorgen wij op maat bij ons op kantoor of bij jullie op locatie. Zowel voor beginnende als gevorderde gebruikers. De trainingen sluiten we af met een officieel Zabbix examen. Bij goed gevolg ontvang je een certificaat uitgegeven door Zabbix.

Voordelen

  • proactief netwerkproblemen voorkomen
  • downtime minimaliseren
  • optimaliseren van netwerk door vroegtijdige signalen
  • de zekerheid van een 2e lijns netwerkspecialist
  • trainingen voor IT-beheer om zelf het netwerk te monitoren

Voorkom downtime met Network Monitoring

Wanneer je netwerk bedrijfskritisch is, dan is Network Monitoring de manier om proactief storingen te voorkomen. Wil je meer weten over hoe we jullie netwerk 24/7 kunnen bewaken? Neem dan vrijblijvend contact voor meer informatie.

Bekijk de andere diensten

Network Connectivity
Network Connectivity

Hoe je nieuwe componenten aansluit op je netwerk, bepaalt hun functioneren, maar ook dat van je netwerk. Wij zorgen dat alles soepel werkt en blijft werken.

Network Management
Network Management

Vertrouw het beheer van je netwerk toe aan onze specialisten. Zij zorgen dat iedereen ongestoord kan werken op een feilloos werkend netwerk.

Network Design
Network Design

Een betrouwbaar netwerk begint met een goede opzet. Eenvoud in ontwerp en eenvoud in beheer, met maximale inzet van functionaliteit. Dat is ons doel.

Meer weten?
Neem vrijblijvend
contact op.

falco-networks-beeldmerk

FALCO NETWORKS

Diensten & Producten
Partners
Over ons
Vacatures
Blog

DIENSTEN

Network as a Service
Network Connectivity
Network Monitoring
Network Design
Network Management
Network Troubleshooting
Gratis Network Health Scan
Consultancy & Detachering

CONTACT

De Hoefsmid 11
1851 PZ Heiloo
Tel: +31 725 323 744
info@falco-networks.com

© 2020 Falco Networks. All rights reserved. Privacy PolicyDisclaimerAlgemene Voorwaarden Website Ontwerp