Deze maand in #MeetFalco, een interview met Patrick de Kwant, Manager Operations bij Falco Networks en een echte spin in het web.

Sinds 2018 werkt Patrick bij Falco Networks, hij ging van een sales functie naar een operations functie en is daar enorm op zijn plek. Met verstand en ervaring binnen techniek, sales en operations is hij de schakel tussen al deze expertises binnen het team.

De kracht van Patrick

De kracht van Patrick is het bij elkaar brengen van mensen en communiceren op verschillende niveaus. In zijn werkleven moet hij continu schakelen tussen engineers, klanten en sales en dat is een enorme uitdaging. Hij weet hoe hij moet communiceren met engineers over technische issues, hij denkt mee met de sales afdeling als het gaat om voorstellen of presentaties én hij legt lastige technische kwesties eenvoudig uit aan klanten zodat ook zij begrijpen wat er gaande is. Kortom, een echte spin in het web.

Voor klanten is Patrick een vast aanspreekpunt voor vragen, uitleg of andere issues. Door zijn kennis en ervaring in sales en techniek, weet hij beide werelden bij elkaar te brengen en te zorgen voor een efficiënte werkomgeving voor iedereen. Hij is recht voor z’n raap en klanten en collega’s weten wat ze aan hem hebben.

Eerlijkheid en vertrouwen

Patrick: ‘’Ik zeg waar het op staat, maar ik zeg het ook als ik het even niet weet of iets moet navragen aan collega’s. Daardoor weten klanten en collega’s wat ze aan me hebben. Ik geloof dat vertrouwen en eerlijkheid het belangrijkste is voor een goede werkrelatie.’’

Hij vervolgt: ‘’Ook probeer ik altijd vragen te stellen in plaats van zelf continu informatie over te brengen. Als je iemand wilt begrijpen of helpen, moet je goed weten wat de vraag is. Zonder duidelijke vraag, kun je geen passend voorstel doen.’’

Geen dag is hetzelfde

‘’Het allerleukste aan werken bij Falco Networks vind ik de diversiteit in het soort mensen waarmee ik dagelijks te maken heb. Klanten, engineers, sales, maar ook leveranciers. Het soort mensen is heel breed en ieder type mens vergt een andere aanpak en benadering. Dat is uitdagend en geen dag is hetzelfde!

’s Ochtends weet ik niet waar de dag eindigt. Werken bij Falco Networks is uitdagend en dynamisch en daar houd ik enorm van. Ik ben geen lopende-band-werk type.’’ – Aldus Patrick.

Droom voor de toekomst

Patrick: ‘’Voor de toekomst hoop ik dat we nog meer gebruik gaan maken van innovatieve Cloud-oplossingen om zo onze kanten nog beter te kunnen helpen. Ik geloof heel erg in de kracht van data en verschillende nieuwe technologieën waarop je die data kunt verzamelen en analyseren. Als we onze klanten kunnen helpen op basis van bestaande data, kunnen wij ze nog beter van dienst zijn.’’

Als je een afspraak hebt met Patrick, weet dan dat hij graag een zwarte koffie drinkt. 😉

web-falco-networks-iso-certificatenfalco-network-connectivity-web