In dit artikel aan het woord: CEO René Huntelerslag. Over de passie voor techniek, een goede dosis commercie, totaaloplossingen voor netwerkbeheer en langdurige relaties met klanten.

“De klant wil geen halve oplossingen meer. De klant wil een functionaliteit!” Aan het woord is René Huntelerslag, CEO van Falco Networks. Volgend jaar is hij alweer tien jaar werkzaam bij ons. In die tien jaar heeft hij ons bedrijf een enorme groei zien doormaken. Een groei die op verschillende vlakken tot uiting komt. In dit artikel legt hij uit hoe Falco Networks zich heeft ontwikkeld en wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen.  

Passie voor techniek met een gezonde dosis commercie

Even opfrissen: hoe zat het ook alweer? Frans Legdeur startte Falco Networks in 2003. Vervolgens trad compagnon Jeroen van Veen in 2007 toe tot het bedrijf. Dat bleek een succes, want beide mannen zijn echte ras-techneuten met een passie voor netwerkbeheer. De commercie kon echter op sommige punten flink verbeterd worden. Daarom trad René in 2012 ook als compagnon toe. Als CEO van Falco Networks richtte hij zich op de commercie en op de dagelijkse gang van zaken. Sindsdien is zowel het klantenbestand als de eigen organisatie enorm uitgebouwd. “Inmiddels hebben we zestien man vast in dienst en maken we gebruik van een groeiende flexibele schil van onder meer zzp’ers,” vertelt René. “Met hen kunnen we pieken opvangen en aanvullende expertise bieden.” En Frans en Jeroen? “Die kunnen zich onbekommerd en vol overgave storten op hun passie en op de kern van ons mooie bedrijf.”

Totaaloplossingen in netwerkbeheer

Maar hoe kunnen we deze groei terugzien in onze activiteiten? René: “Voorheen verkochten we met name netwerkapparatuur. Denk aan routers, switches, firewalls en andere elementen om netwerken mee op te bouwen. Die apparatuur werd vaak ook door ons geconfigureerd en geïmplementeerd. Tegenwoordig focussen we ons steeds meer op het totaalplaatje. Zo bieden we IT-consultancy, waarmee we onze expertise en kennis delen én implementeren. We zien onze consultancy- en detacheringsdiensten echt steeds meer tot bloei komen. De klant wíl namelijk geen halve oplossingen meer. De klant wil een functionaliteit.” Daarom biedt Falco Networks nu vooral totaaloplossingen. “Maar,” vervolgt René, “we zitten dan wel steeds meer in de consultancy, maar als het binnen de totaalplaatje valt implementeren we nog steeds graag een router of firewall, hoor. Klanten zien ons echt als een trusted advisor.”

Langdurige relaties met klanten

Ook in het klantenbestand zijn de ontwikkelingen duidelijk. “We werken nu uitsluitend samen met trouwe en loyale klanten. Klanten voor wie wij de verantwoordelijk dragen voor het hele netwerk. Met wie we partnerships opbouwen en voor wie we heel ver gaan. De tijd van passanten die voor één korte, vastomlijnde opdracht komen is zo goed als voorbij.” En wat typeert deze nieuwe vorm van samenwerken dan vooral? René: “We gaan echt relaties aan met onze klanten om samen verder te komen. Zo kun je in onze branche met tegenslagen te maken krijgen. Bijvoorbeeld met een netwerk dat het ’s nachts opeens begeeft. Je zou dan sacherijnig kunnen worden en op elkaar gaan mopperen, maar dat doen wij niet. Wat we wel doen? Acteren op onvoorziene zaken en het altijd perfect in orde maken voor de klant. We gaan echt tot het gaatje!”

Je netwerk in professionele handen

Ben je ook klaar met halve oplossingen en wil je dat je hele netwerkbeheer eindelijk eens in professionele handen terechtkomt? Wij helpen je graag! Neem contact op via deze link en dan bespreken we de opties binnenkort. Tot dan!

 

 

it-expertise-webdecembermaand-zonder-zorgen-web