Hij startte als Junior Network Engineer en het leek hem fantastisch om in een professioneel bedrijf aan de slag te gaan. Hoe is het nu met Sean Baart?

Vorig jaar plaatsten we een interview met één van onze engineers die toen net nieuw was in het team: Sean Baart. Hij startte als Junior Network Engineer en vertelde dat hij met name was aangenomen dankzij zijn programmeer-skills. Het leek hem fantastisch om in een professioneel bedrijf aan de slag te gaan en zijn kennis naar een nog veel hoger niveau te tillen. Ook stond hij te popelen om alles te leren over netwerken. Natuurlijk was hij bij Falco Networks aan het juiste adres! Hoe is het nu, een jaar later, met Sean Baart? Hoe kijkt hij terug op het afgelopen jaar en hoe vindt hij het om bij ons te werken? In dit artikel vertelt hij je alles over zijn eerste jaar bij Falco Networks.

Van programmeur naar een breed inzetbare network engineer

Het eerste jaar in ons team draaide voor Sean vooral om zoveel mogelijk leren over netwerken en over IT in het algemeen. Sean: “Ik was binnengehaald als programmeur met als doel om uiteindelijk volwaardig mee te draaien in het team. In korte tijd heb ik ontzettend veel geleerd over netwerken en werd ik al vrij snel meegenomen in het netwerkproces. Denk aan activiteiten als het behandelen van tickets, troubleshooten, 24/7-diensten draaien en meewerken aan projecten. In dat laatste geval pak ik dan nog steeds vooral het programmeer-werk op, maar ik werk ook meer en meer mee aan netwerken. Samen met een andere collega ben ik het eerste aanspreekpunt voor klanten. Ik ben een stuk breder inzetbaar dan een jaar geleden.”

Welk project is Sean het meest bijgebleven? “Vaak hebben klanten te maken met een hoop loze configuratie die op de machines staan,” vertelt hij. “Ik heb een aantal keren scriptwerk gedaan, waardoor die configuraties gewist konden worden zonder het allemaal met de hand uit te zoeken. Dat zou namelijk veel te veel werk zijn. Éen van de customs scripts die ik heb gemaakt, vergelijkt en verifieert de configuraties van twee routers op verschillende locaties in real-time. Dit is belangrijk, aangezien de tweede locatie als back-up dient en de configuraties dus identiek moeten blijven. Je wilt dat alleen niet telkens blijven nalopen. Dankzij het script krijgen de engineers nu direct een sms-melding binnen wanneer er aan één van de kanten wijzigingen worden gemaakt.”

Dynamische werkomgeving

Bij Falco Networks is geen dag hetzelfde. We hebben te maken met de hectiek van alledag, onverhoopte storingen en andere prioriteiten. Hoe gaat Sean daarmee om? “Juist omdat het zo’n dynamische omgeving is, probeer ik mijn dag zo statisch mogelijk in te richten,” legt Sean uit. “Ik begin mijn dag altijd met het doorlopen van zowel mijn e-mails als de ticket queue: zijn er nog meldingen geweest die snel opgepakt moeten worden? Vervolgens hebben we een dagelijkse meeting met het team waarin we bekijken wat er die dag moet gebeuren, wie er hulp nodig heeft op bepaalde punten en wie wat gaat doen.”

Sean gaat verder: “Vervolgens ben je met dat werk bezig, totdat er een spoedmelding binnenkomt of een belletje met een prioriteit. Je laat je werk dan per direct vallen en kijkt wat je kunt doen om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.” Of dat stressvol is? “Iedereen heeft zijn eigen manier om ermee om te gaan. Ik vind de variatie en ad hoc-klussen juist een prettige manier van werken, omdat het voor afwisseling zorgt en voorkomt dat we in een vast patroon vastroesten.”

Het team van Falco Networks

En dan heb je natuurlijk ook nog te maken met collega’s. Eerder schreven we al over de network engineers van Falco Networks en dat zij echte vakidioten zijn die alles tot in de puntjes willen uitzoeken. Hoe Sean dit ziet? “Ik vind het heel fijn om samen met de andere engineers op kantoor te werken,” legt hij uit. “Het geeft ons de mogelijkheid om snel te schakelen en advies te vragen als we vastlopen. Ook heb je op kantoor de juiste spullen bij de hand. Daarnaast vind ik het prachtig om te zien hoe gepassioneerd iedereen met het werk bezig is. Collega’s bijten zich helemaal in een vraagstuk vast. Wanneer ze op het juiste spoor zitten, lichten hun ogen helemaal op. Dat is geweldig om te zien. Iedereen heeft zijn eigen specialiteit en vindt zijn werk fantastisch. Mijn collega’s zijn oprecht ont-zet-tend goed in wat ze doen. Ik vind dat zo inspirerend. Ook staan mijn collega’s altijd klaar om tijd vrij te maken wanneer iemand hulp nodig heeft. Het is me nog nooit overkomen dat ik een vraag had die niet beantwoord kon worden door een collega, hoe hard ik mijn best daar soms voor doe!”

Lijkt het je ook leuk om in ons team te komen werken? Falco Networks staat altijd open voor nieuw netwerktalent. Ben jij een IT-liefhebber en wil je alles leren over ons vak? Of ben je al een professional en lijkt het je interessant om ook op andere manieren binnen ons bedrijf te participeren? Stuur dan gauw een mail naar info@falco-networks.com en dan hopen we je gauw te spreken!