In deze #MeetFalco editie spreken we met Sean Baart, Junior Network Engineer bij Falco Networks!

“Het werk dat we hier doen is iedere keer weer anders, en alles wat we hier doen is super interessant.” Sean Baart is nog maar net aan ons team van network engineers toegevoegd, maar is nu al enorm enthousiast. Onze engineers beschikken stuk voor stuk over een dijk aan netwerkkennis. Naast dat ze deze kennis inzetten tijdens mooie projecten bij klanten, delen ze hun passie ook met nieuwe IT-talenten die wij graag in ons bedrijf verwelkomen. Sean Baart is zo’n nieuw IT-talent. In dit artikel vertelt hij over zijn baan als Junior Network Engineer.

Enorm veel IT-kennis binnen Falco Networks

Met zijn diploma nog maar net op zak, is Sean sinds kort al druk in de weer met allerlei uiteenlopende projecten voor onze klanten. “Ik heb de opleiding Applicatie- en Mediaontwikkeling afgerond, en hield me in m’n vrije tijd bezig met programmeren en scripten,” vertelt Sean. “Daarnaast heb ik altijd al ontzettend veel interesse gehad in netwerkbeheer. Al die datacentra vol met elektronica, snoertjes lampjes: geweldig! Ik was dan ook meteen enthousiast toen Frans Legdeur me vroeg om eens te komen praten over werken bij Falco Networks.”

Het waren zijn programmeer-skills die maakten dat Sean werd aangenomen in ons bedrijf. Sean: “Momenteel ben ik vooral nog heel veel aan het leren. Iedereen betrekt me in allerlei soorten projecten. Hierdoor doe ik heel snel heel veel kennis op. Voorheen werkte ik vaak samen met gelijkgestemden: programmeurs die ongeveer dezelfde kennis hadden als ik. Bij Falco Networks ligt dat totaal anders. Iedereen weet zóveel meer dan ik, fantastisch! Ik hoef maar een vraag te stellen over hoe iets werkt, en ik krijg meteen een uitgebreid verslag.” 

Programmeren en netwerken

Met wat voor soort werkzaamheden houdt Sean zich bezig? “Voornamelijk met programmeren,” vertelt Sean. “Projecten worden opgesplitst in verschillende onderdelen. Ik ontvang bijvoorbeeld grote sommen data waar we bepaalde informatie uit nodig hebben. Daar schrijf ik dan een programma voor. Het zou een monnikenwerk zijn om dit allemaal met de hand te doen. Verder zie je dat de cloud en automatisering ook steeds belangrijker worden. Ik zet mijn programmeervaardigheden in om daar het maximale uit te halen.”

En wat vindt hij tot nu toe het allerleukst? Sean: “De afwisseling en het leerproces. Mijn collega’s weten hier echt zó ontzettend veel van netwerken. Ik wil me daar ook veel meer in ontwikkelen. Mijn zegje hebben in projecten. Als ik al die onderwerpen en termen tijdens meetings voorbij hoor vliegen, dan denk ik alleen maar: ik wil hier álles over weten en volledig kunnen meedraaien op het gebied van netwerkbeheer. Ik ben enorm dankbaar dat ik deze kans krijg en dat ik met een leuke, professionele club experts mag samenwerken!”

Falco Networks biedt ruimte aan IT-talent

Heb jij ook affiniteit met IT en lijkt het je leuk om je net als Sean te ontwikkelen binnen Falco Networks? Wacht dan niet langer! Stuur een mailtje naar info@falco-networks.com en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. We hopen je gauw te spreken!

decembermaand-zonder-zorgen-webheldere-communicatie-web