Complexe vraag, helder antwoord. Dat is waar wij naar streven, onze heldere communicatie is één van onze succes factoren. Hoe we dit precies aanpakken, lees je hier!

Denk eens over het volgende na. Je hebt een probleem en bent op zoek naar een service waarmee je dat probleem zo snel mogelijk op kunt lossen. Gelukkig kom je online al gauw veel verschillende dienstverleners tegen die allerlei producten aanbieden om jou te helpen. Waar baseer je je keuze dan op tijdens de uiteindelijke aankoop? Is dat het daadwerkelijke product zelf met alle features die het in zich heeft, of zit er meer achter?

Wanneer jij een voor jou belangrijk product of dienst wilt aanschaffen, dan zijn er een aantal factoren die meespelen in je beslissing. In de loop der jaren hebben wij echter gemerkt dat er één factor met kop en schouders bovenuit steekt. Welke factor dat is? Communicatie!

Complexe vraag, helder antwoord

Je kunt wel zo’n mooie dienst aanbieden, als de communicatie met de klant niet soepel verloopt dan is het alsnog gedoemd te mislukken. In onze branche is dat al helemaal het geval. Wij verkopen in principe een ontastbaar product, en daarbij is het des te belangrijker dat de relatie met de klant goed is.

Daarnaast is ons product ook nog eens enorm complex. Wij beginnen daarom altijd klein: heldere communicatie key. Wij streven er altijd naar om volledige duidelijkheid te scheppen met een solide verwachtingspatroon. De vraag die bij ons wordt neergelegd is over het algemeen gecompliceerd. Als wij het daarna nóg ingewikkelder gaan maken met onduidelijke antwoorden, dan is het einde zoek. Wij staan daarom voor eerlijke en open communicatie: we houden elkaar en onze klanten op de hoogte van alle ontwikkelingen in het project en we geven het tijdig aan als er een probleem aan zit te komen. Op die manier hebben wij in de afgelopen jaren mooie klantrelaties weten op te bouwen.

Langdurige klantrelaties

Dat het tegendeel gebeurt als die communicatie níét duidelijk is, blijkt wel uit het verhaal van één van onze klanten. Zij werkten samen met een netwerkpartij met wie ze niet goed konden schakelen. De communicatie liep niet soepel. Na enige tijd ging deze klant op zoek naar een partner met wie dat wél het geval zou zijn. Een partner die zou meedenken en die vooruit kon kijken naar de volgende stap.

De klant kwam bij ons terecht met eerst alleen een kleine opdracht. We gingen met ze aan de slag op onze duidelijke en open manier van werken. Dit bleek goed in de smaak te vallen. De relatie ontwikkelde zich steeds meer, en stapje voor stapje kwamen we op het punt dat we het hele netwerk van de klant mochten vervangen. En hier hield het nog steeds niet op. Wij zijn een partnership op continue basis aangegaan, zodat de klant altijd voldoet aan de nieuwste eisen vanuit audits en wet- en regelgeving. Fantastisch! En de vorige leverancier van die klant? Die is door onduidelijke communicatie een zeer waardevolle klant verloren. Zonde!

Falco Networks: weet waar je aan toe bent

Los van onze expertise en vakkundige professionals, speelt heldere communicatie dus een grote rol in het opbouwen van gezonde klantrelaties. Wij vertellen je altijd wat er mogelijk is in bepaalde situaties en zullen iets nooit mooier maken dan het werkelijk is. Want pas dán weet je pas echt waar je aan toe bent, en dat is zéker met netwerken van cruciaal belang!

Ook eens met ons praten om te zien of we jouw netwerk naar een hoger niveau kunnen tillen? Stuur dan een mail naar en dan communiceren we zo snel mogelijk helder en duidelijk met je! 😉

meet-sean-baartopen-feestdagen-web-