Een nieuwe trend in netwerkland: het samenwerken via onlineplatforms. Je leest er meer over in dit artikel!

We hebben weer een mooie netwerktrend voor je gespot. In vorige blogartikelen hadden we het over de ontwikkelingen op het gebied van cybercriminaliteit, werken in de cloud en de moderne werkplek, dit keer is het de beurt aan onlineplatforms. Wat is daar allemaal mee aan de hand?

Falco Networks is koploper in de markt als het gaat om nieuwe technologieën en diepgaande netwerkkennis. Eerder schreven we al over onze projecten met SDN en het overzien van een netwerk als één geheel, maar ook op andere ontwikkelingen binnen onze dynamische markt springen we graag in. Eén van die ontwikkelingen die we steeds meer zien is het samenwerken via onlineplatforms.

Wat zijn onlineplatforms?

Grote kans dat jij met je organisatie ook veel van onlineplatforms gebruikmaakt. Denk hierbij aan Teams, SharePoint en OneDrive. Het gebruik van dergelijke tools is helemaal van nu, en ze dragen bij aan een soepele samenwerking tussen collega’s. Maar ook projecten met klanten, leveranciers en derde partijen worden meer een meer via onlineplatforms geregeld. En terecht! Deze manier van werken brengt immers veel voordelen met zich mee.

Waarom je op deze manier wilt werken? Omdat onlineplatforms:

… gemakkelijk in het gebruik zijn
… informatiedeling tussen collega’s en projectpartners eenvoudig maakt
… vanuit overal te gebruiken zijn – mits je over een device en een internetverbinding beschikt
… alle documenten, gegevens en andere relevante informatie op één centrale plek houdt
… efficiënt werken enorm versterkt
… in de cloud zijn, waardoor je je werk nooit meer kwijt kunt raken.

Makkelijker, veiliger en efficiënter werken

De trend van het steeds meer samenwerken via onlineplatforms hangt nauw samen met die van het gebruik van meer en meer webapplicaties. In dit artikel legden we al uit dat de verschuiving van desktopapplicaties naar webapplicaties de ondernemer veel geld bespaart én dat het bedrijfsprocessen gemakkelijker laat verlopen. Klanten stappen daarom massaal over op clouddiensten en hierdoor gaan ze volledig web-based aan het werk.

Doordat bedrijven hun werkplek hier goed op inrichten (met een ‘cloudbased-’ of ‘moderne werkplek’), geven ze hun medewerkers de mogelijkheden om makkelijker, veiliger én efficiënter te werken. Tel daar de samenwerkingen via onlineplatforms bij op, en je hebt het als bedrijf hélemaal voor elkaar!

Meer weten over online werken?

Falco Networks adviseert je graag bij het toekomstbestendig inrichten van je bedrijfsnetwerk. Wil je hier eens met ons over sparren? Helemaal goed! Stuur een mailtje naar info@falco-networks.com en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.