Netwerk- en IT-trends in 2024: wat is er allemaal gaande?

In een vorig blogartikel vertelden we je al dat we je de komende weken meenemen in een reis langs de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied. Vandaag gaan we het hebben over werken in de cloud. Want dat is hélemaal in opkomst!

Niet meer lokaal, maar extern

In ons laatste blogartikel over ontwikkelingen in de markt, hadden we het over cybercriminaliteit. Dit is helaas nog steeds aan de orde van de dag en het wordt helaas niet minder. Het is daarom aan te raden om beveiligingsmaatregelen te nemen en daarmee het risico op imago- en financiële schade te minimaliseren.

Een andere trend die zich in 2024 doortrekt, is dat we massaal in de cloud aan het werk zijn gegaan. We werken op zo’n manier dat we al onze gegevens en bestanden niet meer lokaal, maar extern opslaan: in de cloud. Je bereikt die cloud via het internet.

Waarom in de cloud werken?

Waar organisaties voorheen on-premise werkten – dus op een eigen server en met alle bijbehorende benodigdheden die daarbij komen kijken – zien we nu dat bedrijven meer een meer naar de cloud toe bewegen. Bij het werken in de cloud, of een ‘cloudoplossing’, huur je een dienst van een cloudleverancier. De gehuurde dienst draait op servers van die andere partij.

Maar waarom doen bedrijven dit eigenlijk, overstappen van on-premise naar het werken in de cloud? Daar zijn een aantal belangrijke redenen voor op te noemen.

Gebruikers gemakkelijk op- en afschalen
Dagelijkse back-up van data in de cloud
Geen investeringen vereist voor dure hardware
Overal en altijd toegang tot data
ICT-kennis in huis hebben is niet meer nodig

En zo zijn er nog veel meer voordelen voor werken in de cloud op te noemen. Denk aan gemakkelijker kunnen samenwerken, omdat collega’s overal vandaan op het systeem kunnen inloggen. Een veilige toegang met bijvoorbeeld tweefactorauthenticatie is ook niet geheel onbelangrijk. En ook het altijd up-to-date hebben van je systemen is een goede reden om naar de cloud te switchen.

Jouw netwerk blijft als een zonnetje draaien
Er wordt verwacht dat er dit jaar nog veel meer bedrijven zijn die de overstap naar de cloud gaan maken. Er komen dus een hoop veranderingen aan. Wil jij dat jouw netwerk al die tijd als een zonnetje blijft draaien? Dan helpen we je daar graag bij! Mail naar info@falco-networks.com en dan vertellen we je er alles over.