Never a dull moment in netwerkland: de IT-business is áltijd in beweging!

Tijd om jou verder mee te nemen in de laatste ontwikkelingen binnen ons dynamische vakgebied. Wat speelt er allemaal, wat zijn de trends? In dit artikel duiken we dieper in op de massale verschuiving naar webapplicaties.

Onze werkplek verandert

Laatst schreven we al over het steeds populairder wordende ‘werken in de cloud’’. Bedrijven die veel in de cloud werken, richten hun werkplek daar doorgaans ook goed op in. We noemen zo’n cloudbased-werkplek ook wel een ‘moderne werkplek’. Het bestaat uit diensten en producten die het werk voor medewerkers makkelijker, veiliger én efficiënter maken. Daarnaast geeft het hen de mogelijkheid om vanuit iedere denkbare locatie (mét internetconnectie) te werken.

Andere voordelen van de moderne werkplek zijn onder meer:
… een toename van de productiviteit (door geavanceerde IT-technologieën)
… geen stress meer over het onderhoud van de IT-omgeving
… fysieke werkplekken eenvoudig op- en afschalen
… een bevordering van de medewerkerstevredenheid
… het integreren van applicaties en licenties – en zo een werkplek op maat creëren.

En dat laatste punt brengt ons bij de kern van dit artikel: een toename in webapplicaties.

Toegankelijkheid, kostenbesparing en gemak

Met dank aan de moderne werkplek zagen we in de afgelopen jaren al een verschuiving van zogeheten ‘desktopapplicaties’ naar webapplicaties. Redenen waarom bedrijven voor webapplicaties kiezen, is omdat ze de toegankelijkheid vergroten en omdat ze bedrijfsprocessen makkelijker laten verlopen. Bovendien bespaart het een ondernemer veel geld: ieder apparaat met een browser (telefoon, tablet, desktop – you name it) kan immers toegang krijgen tot de applicatie. Wat wij, Falco Networks, hiervan in het werkveld merken, is dat onze klanten en andere organisaties steeds meer overstappen naar clouddiensten. Ze gaan volledig web-based aan het werk.

Wil je weten wat de mogelijkheden binnen jóúw organisatie zijn bij het eventueel overgaan naar een cloud-georiënteerde werkomgeving? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op via deze link of mail naar info@falco-networks.com en dan kijken we zo snel mogelijk wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Tot snel!