Een gedegen netwerk begint bij het design. Een goed network design kan veel ongemakken voorkomen. Network Design door Falco Networks, hoe zit dat precies?

Stel je voor: je hebt een drukke dag op het werk. Je moet drie deadlines halen en daarnaast staan er twee belangrijke video-meetings op de planning. In de volle focus ga je aan de slag en je verwacht in de loop van de avond klaar te zijn. Maar dan gebeurt het onvermijdelijke: je netwerk begint te haperen. Het openen van bijlagen duurt een eeuwigheid, webpagina’s laden niet en als klap op de vuurpijl valt de verbinding weg tijdens je cruciale Zoom-meeting! Stress alom. Dit wens je natuurlijk niemand toe. Met een sterk netwerkontwerp had deze ellende voorkomen kunnen worden. Network Design van Falco Networks: hoe zit dat precies?

Wat is Network Design?

Een goed en toekomstbestendig netwerkontwerp bespaart bedrijven een hoop tijd en geld. Het is de basis van de snelheid, beheersbaarheid, flexibiliteit en stabiliteit van de hele IT-infrastructuur binnen een organisatie. Als gebruiker heb je het belang van een goed netwerk vaak pas in de gaten op het moment suprême. Wanneer de boel begint vast te lopen en je niet meer op de werking kunt vertrouwen. Een goed Network Design is voor IT’ers van grote invloed op hun benodigde capaciteit die nodig is voor onderhoud, troubleshooting en de mate van het eenvoudig opschalen van het netwerk.

Hoe wij een perfect netwerk ontwerpen

Ieder bedrijf is uniek en daarom leveren wij met Network Design altijd maatwerk. Een netwerkspecialist van Falco Networks onderzoekt de mogelijkheden op locatie en past deze toe in het ontwerp. Hierbij is eenvoud het toverwoord. Eenvoud in ontwerp betekent eenvoud in beheer. Uiteraard brengen wij dit samen met een uitmuntende functionaliteit van het systeem.

Bij het ontwerpen van een netwerk kijken we naar welke vendor het beste past bij de klant én bij de wensen van die klant. Wij zijn vendor-onafhankelijk en daardoor zullen we je altijd objectief adviseren over alle opties. Het zou zo kunnen zijn dat u een voorkeur heeft of zelfs al in gesprek bent met een specifieke vendor. In dat geval kijken we naar de haalbaarheid van die partner en nemen we dit mee in het ontwerp.

Vervolgens kiezen we voor de juiste balans tussen beheersbaarheid, flexibiliteit, stabiliteit en minimale server- en licentiekosten die bij het netwerk komen kijken. Het resultaat is een blueprint waar jij én wij voor de volle honderd procent achter staan.

Een greep uit ons portfolio

Wat wij met onze jarenlange ervaring in Network Design zoal hebben gerealiseerd? Een greep uit ons portfolio: MPLS-netwerken, telefonieplatformen, netwerkinnovaties en -migraties en netwerken met grote aantallen locaties. Dit deden we voor klanten als networkoperators, hosting- en serviceproviders en datacenters.

Voor de enterprise-markt, een markt waarin we ontzettend complexe netwerken aantreffen, houden we ons bezig met het ontwerpen van nieuwe Software Defined Networks (SDN) en datacenters met onderliggende verbindingen. Voor bedrijven in bijvoorbeeld het onderwijs en de zorg leggen we IT-infrastructuren zodat hun gebruikers vanaf meerdere locaties toegang hebben tot het internet.

Up-to-date blijven

Dagelijks benutten wij de voordelen van onze jarenlange ervaring. Maar zonder bijscholing zouden we in de continu veranderende IT-wereld nergens zijn. Daarom staat de ontwikkeling en het up-to-date houden van al onze network engineers bij ons hoog in het vaandel. Naast dat wij investeren in bijscholing en andere relevante trainingen voor onze experts, voeren we diverse configuratie testen uit in ons eigen testlab. Hiermee verzamelen we hoogwaardige kennis en staan we aan de bron van de nieuwste technologieën. En wie daar direct van profiteert? De klant, natuurlijk!

Voorkom strubbelingen

Een feilloos werkend en toekomstbestendig netwerkontwerp is dus essentieel in het voorkomen van onverwachte strubbelingen op de lijn. Ben je benieuwd hoe het Network Design van Falco Networks jou kan helpen? Neem dan hier contact met ons op.

Samen gaan we voor het beste netwerkontwerp!

web-network-health-scan-hoe-werkt-datover-ons-falco-networks