Alan van der Himst, CFO bij Falco Networks, vertelt je in dit artikel meer over de uitdagingen die bij Personeelszaken komen kijken.

Wij zijn trots op ons team en op hoe we het altijd maar weer voor elkaar krijgen om onze klanten optimaal te bedienen. Maar om dat team bij elkaar te krijgen, te houden én het liefst ook uit te breiden: dat is niet altijd even makkelijk. 

Alan werkt sinds april 2016 in onze organisatie. In zijn functie is hij verantwoordelijk voor de financiën, ISO-certificeringen en HR. En door die laatste weet hij als geen ander wat er speelt in personeels-land.

Eigen medewerkers en zzp’ers

“Bij Personeelszaken moet je denken aan alle contractzaken, urenverantwoording, salarisadministratie en alles wat er geregeld moet worden om iemand zijn of haar werk goed te kunnen laten doen,” begint Alan. “Het is een verschil of je te maken hebt met de eigenaar van een bedrijf, of dat iemand daar in loondienst is. De medewerker in loondienst krijgt in principe betaald voor de tijd dat hij werkt. Bij de eigenaar ligt dat natuurlijk anders. Met dit soort voorbeelden heb ik dagelijks te maken.”

En ook het detacheringsstuk is een steeds groter wordend project. Alan: “We werken met een flexibele schil van zzp’ers. We kennen deze mensen goed, en weten van iedereen op wat voor soort klussen we diegene het beste in kunnen zetten. We plaatsen de detacheerde experts vaak voor langere tijd op projecten. Hierdoor kennen ze op den duur alle ins en outs van het bedrijf waar ze aan de slag gaan.” Onze service Detachering is inmiddels dusdanig gegroeid, dat onze collega Patrick de Kwant zich daar nu fulltime mee bezighoudt.”

Specialistische netwerkkennis

Wat ook een enorme uitdaging is in onze markt, is het aantrekken van nieuwe engineers. “We zijn namelijk enorm specialistisch,” legt Alan uit. “Van onze mensen vragen we een brede kennis van allerlei vendoren. Eigenlijk moeten ze zó veel weten, dat je ter vergelijking kunt zeggen dat je iemand zoekt die over de kennis beschikt vanuit meerdere hbo-opleidingen. Dat is natuurlijk hartstikke lastig om te vinden. Daarnaast is het sowieso niet makkelijk om goede mensen aan te trekken die ook nog eens 24/7-diensten willen draaien.”

Ook zijn we altijd op zoek naar nieuw IT-talent, eventueel nog in de dop. “Iemand die net van school komt, heeft nog niet de ervaring om veel werk op te pakken. Er zit dan ook een groot gat tussen wat diegene al kan en wat we nodig hebben. Deze persoon moet echt heel veel leren, en de vraag is hoe vaak dat goed te doen is. Het ligt aan het talent en aan zijn of haar intrinsieke motivatie. Wil diegene het vak écht leren en er vol voor gaan? Dan is het voor beide partijen een investering in de toekomst.”

Falco Networks: investeren in de toekomst

En wij kunnen je vertellen dat dit een héle goede investering in de toekomst is! Bij Falco Networks werken we met z’n allen dagelijks met onze hobby: techniek. Puzzelen aan netwerken, complexe problemen oplossen, lastige IT-vraagstukken tackelen: iedere dag is weer uniek en uitdagend.

Heb jij een goed gevoel voor IT en lijkt het je fantastisch om net zo’n expert te worden als onze network engineers? Dan komen we graag met jou in contact! Bekijk onze vacatures via deze link of mail naar pz@falco-networks.com voor meer informatie.