Vandaag in #MeetFalco Alan van der Himst, financieel directeur van Falco Networks. Alan zegt wat hij doet en doet ook wat hij zegt.

Zijn collega’s vinden hem betrokken en kunnen op hem bouwen. Hij heeft hart voor de zaak en is een zeer gewaardeerde collega.

Vanaf april 2016 werkt Alan als financieel directeur bij Falco Networks. Hij is verantwoordelijk voor de financiële afdeling en HR. Daarnaast is hij de ISO-vertegenwoordiger binnen het bedrijf. Hij zorgt ervoor dat alle processen goed zijn ingericht, goed verlopen en waar mogelijk worden verbeterd. Hierbij kijkt hij onder andere naar de sales, operations, financiën, klanttevredenheid en beveiliging.

De kracht van Alan

De kracht van Alan ligt op het financiële vlak, strategie en HRM. Hij is hoofd van de financiële afdeling en zorgt daarbij voor alle cijfers, rapportages en de juiste implementatie van tools en de werkwijze.

Door zijn ISO-vertegenwoordigers functie, zorgt hij achter de schermen ook dat alle processen vlekkeloos verlopen en continu geoptimaliseerd worden. Want stilstaan is achteruit gaan. Door de processen te optimaliseren, zorgt hij ervoor dat hij en zijn collega’s hun werk goed kunnen uitvoeren.

Indirect betekent dit voor klanten dat hij ervoor zorgt dat de kwaliteit van de producten en de dienstverlening binnen de organisatie van topniveau zijn. Ook de klanttevredenheid wordt nauwkeurig in de gaten gehouden en waar mogelijk geoptimaliseerd.

Never a dull moment at Falco

‘’Het leukste binnen Falco Networks vind ik de diversiteit in de dingen waarmee ik bezig ben. Mijn werk is uitdagend, de ene keer ben ik bezig met boekingen of het uitzoeken van een financieel vraagstuk, terwijl ik de andere keer bezig ben met het voorbereiden van investeringen of in een teamoverleg zit. Er is continue verandering, waardoor je flexibel moet zijn. De omgeving is dynamisch en uitdagend. Toen ik net bij Falco kwam werken, zeiden ze Never a dull moment at Falco – en dat klopt! ’’ – vertelt Alan.

Hij vervolgt: ‘’Een voorbeeld hiervan, is dat we een opdracht kregen van een grote en belangrijke klant. We moesten direct beginnen. We hadden zelf een aantal mensen beschikbaar om in te zetten, maar dit was niet voldoende. Daarom moesten we op stel en sprong mensen regelen via onze recruiters. Dat hadden we ’s ochtends niet voor mogelijk gehouden, maar toch is het gelukt. Allemaal in het belang van de klant om achter zaken aan te gaan en dingen te regelen. Dat geeft veel voldoening.’’

Toekomstdroom voor Falco

Alan: ‘’Mijn droom voor Falco Networks is dat we doorgroeien en nog meer mooie klanten mogen bedienen. Verder hoop ik dat ik met dit fijne team mag blijven werken, wij zijn stuk voor stuk gepassioneerd en enthousiast en dat geeft ons veel plezier in ons werk.’’

Mocht je een afspraak hebben met Alan, weet dan dat hij ’s ochtends thee drinkt, daarna overgaat op koffie en vanaf twaalf uur water drinkt.

Connect met Alan op LinkedIn

 

usps-falco-networks-webweboprichter-naamgever-falco-networks-frans-legdeur