Frans Legdeur, oprichter en naamgever van Falco Networks, vertelt in dit artikel over de start en de ontwikkelingen bij Falco Networks.

Falco Networks is ontstaan vanuit een grote passie, techniek. Frans Legdeur startte het bedrijf in 2003 en ontmoette zijn compagnon, Jeroen van Veen, tijdens een grote opdracht in 2005. Tijdens deze opdracht legden zij het hart van het Ziggo-netwerk, dat vandaag de dag nog steeds bestaat. In 2007, trad Jeroen toe binnen Falco Networks en waren zijn officieel partners. 

Frans heeft altijd als professional service engineer gewerkt en besloot in 2003 zijn eigen bedrijf te starten. Hij begon met een aantal kleine klussen die hij kreeg via kennissen, na een aantal maanden kreeg hij zijn eerste grote opdracht aangeboden, waar hij anderhalf jaar als consultant heeft gewerkt. In die tijd, nam hij ook zijn eerste personeel aan.

Het begin van Falco Networks

In medio 2005 kreeg hij de mogelijkheid om een opdracht uit te voeren voor een grote speler in netwerk-land, Essent Cablecom. Hij nam de opdracht aan en ontmoette daar, Jeroen van Veen. Ze kwamen voor een enorme uitdaging te staan: het designen en bouwen van een core-netwerk in een relatief kort tijdsbestek. Frans besloot zijn collega’s te betrekken en samen hebben zij de opdracht succesvol volbracht. Het netwerk dat ze hebben ontworpen en gebouwd, diende als het hart voor het Ziggo Netwerk dat vandaag de dag nog steeds bestaat. Eind 2006 is dit project succesvol afgerond.

Na het succesvolle project zijn Frans en Jeroen samen gaan werken en vanaf dat moment waren zij compagnons en bestond de B.V. Falco Networks.

Frans en Jeroen hebben een enorme passie voor techniek en zijn hier dan ook het liefste mee bezig. In het begin moesten zij zich ook druk maken om de bedrijfsvoering van Falco Networks. Totdat ze groot genoeg werden om professionele mensen aan te nemen, zodat zij zich konden focussen op hun passie – techniek.

Opdrachten om trots op te zijn 

Toen wij vroegen welke opdracht Frans het meeste is bijgebleven, zei hij direct: AERData, destijds onderdeel van FOKKER Group en voortgekomen uit AERCAP – een van de grootste vliegtuig lease maatschappijen ter wereld. Toen zij de opdracht voor AERData toegewezen kregen, was het een relatief klein bedrijf, de vraag was eenvoudig: 24/7 online zijn en het juiste onderhoud voor hun apparatuur. Inmiddels is deze klant uitgegroeid tot één van de grootste klanten van Falco Networks. AERData, is onderdeel geworden van Boeing in Seattle en met die groei en samenwerkingen, is de opdracht voor Falco Networks ook steeds groter en uitdagender geworden. Frans en Jeroen zijn ontzettend trots op deze samenwerking!

Een andere bijzondere klant is VodafoneZiggo, waar ze via hun netwerk terecht zijn gekomen. Frans heeft twee jaar als consultant gewerkt voor deze opdrachtgever, inmiddels zijn er zes mensen van Falco Networks gedetacheerd en werkt Jeroen nu als Netwerk Architect om grotere projecten uit te voeren en te begeleiden.

Leermomenten

Frans: ‘’ Een van de belangrijkste leermomenten die ik heb gehad, is dat de netwerk-wereld een kleine wereld is. Je kunt zeker nog iets hebben aan de mensen waar je in het verleden voor hebt gewerkt en daarom koester ik mijn netwerk enorm. ‘’

‘’Ook ben ik erachter gekomen ik Falco Networks ben gestart vanuit een enorme passie voor techniek, Jeroen en ik zijn beide echte techneuten en zijn met niets liever bezig dan dat. Als je een bedrijf bouwt en je groeit, moet je je ook druk maken om andere dingen, waaronder de algehele bedrijfsvoering, sales, administratie, de mensen enzovoorts. Wij zijn blij dat we onze collega’s hebben aangenomen die daar ontzettend goed in zijn. Nu hebben wij weer tijd voor onze passie en kunnen we de taken mooi verdelen! Een van onze collega’s is René Huntelerslag, hij is algemeen directeur en mede-aandeelhouder van het bedrijf. Hij heeft de dagelijkse leiding en stuurt het bedrijf aan en doet dit uitstekend.’’

Klanten worden partners

 Frans vertelt: ‘’Het mooie aan onze langdurige samenwerkingen is, dat klanten niet alleen klanten zijn maar soms ook partners worden. Via ons netwerk kwamen wij bij Systemec terecht. Zij waren namelijk op zoek naar een bedrijf dat hun core-netwerk kon bouwen. Wij hebben hen daarmee geholpen, Systemec heeft een aantal datacenters en daarmee verzorgen ze netwerk omgevingen voor hun klanten. Bij grotere projecten, zijn wij hun netwerk-partner.  Wij zijn ontzettend trots dat Systemec al jaren onze klant is, we schreven er een tijd geleden een artikel over. ‘’

Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel

Frans: ‘’ Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel, we proberen altijd de beste service en kwaliteit te leveren die er mogelijk is. Dat neemt niet weg, dat er soms iets fout gaat. De enige manier om dit goed op te lossen, is naar mijn mening, om je verantwoordelijkheid te nemen en snel op zoek te gaan naar de juiste oplossing. Wij zijn eerlijk en transparant, over de goede maar ook minder goede dingen. Daarnaast geloven wij heilig in de relatie met onze klanten en steken we daar veel tijd in om die relaties te onderhouden.’’

 Toekomst

‘’Voor de toekomst hoop ik dat we nog meer mooie klanten mogen bedienen, dat we langzaam groeien en kunnen uitbouwen naar een grotere organisatie, waarbij we hoog-segment klanten aan ons verbinden. Netwerk en internet is heel erg gegroeid de afgelopen jaren, tegenwoordig koop je ook apparatuur bij de Mediamarkt als je dat wilt. Het is niet meer speciaal, daarom moeten wij in onze tak van sport iedere keer een stapje op de ladder omhoog, zodat we mee kunnen groeien in de wereld van netwerken.’’

‘’Mijn ambitie is om op het hoogste netwerk-niveau mee te groeien en ook de klanten die daarbij horen te bedienen’’ – Aldus Frans Legdeur.

Een tip van Frans

‘’Mijn tip aan bedrijven is, zorg dat je je netwerk bouwt op de groei. Wat je vaak ziet is dat mensen of bedrijven starten met een klein netwerk, dat misschien in eerste instantie logisch lijkt, maar wanneer je wilt opschalen kan dit voor veel problemen zorgen. In het meest slechte scenario, kun je niet opschalen en ben je daarna een grotere investering kwijt om alsnog de juiste apparatuur aan te schaffen. Kies voor een duurzame optie, dat is beter voor je portemonnee, je bedrijf en voor het milieu. Onze klanten gebruiken hun apparatuur al meer dan tien jaar, het is een investering maar de meeste apparaten zijn duurzaam en toekomstbestendig. En het allerbelangrijkste: schaalbaar.

Kortom:

  1. Kies voor toekomstbestendige apparatuur, zowel in support, houdbaarheid en schaalbaarheid;
  2. Kijk naar de lange termijn, zo’n 4 of 5 jaar vooruit
  3. Heb je vragen of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact met ons op! Wij zijn merk trouw, maar vendor onafhankelijk dus we kunnen je een objectief advies geven voor de juiste match!

Wil je op de hoogte blijven van alles rondom netwerken? Volg ons dan ook op LinkedIn!

Meet-Falco-Alan-van-der-Himstweb-falco-networks-iso-certificaten