Hoera! Onlangs zijn we weer geslaagd voor de jaarlijkse ISO-controle. En dat is goed nieuws, want hiermee tonen we aan dat we onze processen én de kwaliteit van ons werk goed op orde hebben.

Maar wat houden deze certificeringen eigenlijk in? Even een opfrissertje!

Om ervoor te zorgen dat we altijd op het hoogste niveau presteren, willen we minimaal aan de normen vanuit ISO voldoen. Falco Networks is gecertificeerd voor ISO 9001:2015 en ISO 27001:2020. In dit artikel leggen we je uit wat dit betekent en waarom het vandaag de dag zo belangrijk is om aan deze standaarden te voldoen.

Waarom is Falco Networks ISO-gecertifieerd?

Door volgens de normen van ISO te werken, borgen we dat we altijd veilig en op hoog niveau leveren. Zo zorgen we ervoor dat onze klanten én wijzelf geen datalekken krijgen. Dat we de AVG-richtlijnen strikt opvolgen, waardoor we de privacy van persoonsgegevens bewaren. Wij hebben uitsluitend gekwalificeerde mensen in dienst, en die kwalificaties houden we continu up-to-date. En op het gebied van veiligheid volgen we allerlei veiligheidsvoorschriften, tweefactorauthenticatie én maken we altijd goede back-ups van wat we doen. Het zijn alle kleine dingetje samen die het grote geheel vormen.

Los van het feit dat wij het zelf enorm belangrijk vinden om uitsluitend de beste service te bieden, wordt het voldoen aan ISO-normen vaak ook vanuit de klant vereist. Klanten willen, terecht, zaken doen met een partij waarvan ze weten dat die de processen goed op orde hebben. En dat een externe, onafhankelijke partij dit controleert. Het is voor klanten zelf niet verplicht om met ISO-gecertifieerde partijen samen te werken, maar ze willen het vaak zelf. Het geeft ze immers heel veel zekerheid. 

Falco Networks voldoet aan ISO 9001:2015 en ISO 27001:2020

Aan welke specifieke standaarden wij voldoen? Falco is gecertificeerd voor ISO 9001: 2015 en ISO 27001:2020. ISO 9001:2015 gaat over algemene werkwijzen en je managementsystemen. Hoe regel je je zaken op het gebied van sales, uitvoering, finance en operationeel? Je beschrijft al je processen, laat zien hoe je ermee werkt en hoe je erop toeziet. Dus: je zegt wat je doet, maar je doet ook wat je zegt.

Deze certificaten zijn drie jaar geldig, maar worden ieder jaar gecontroleerd om te bepalen of we er nog echt aan voldoen. Dit is onlangs gebeurd en we zijn hier weer met vlag en wimpel voor geslaagd. Sterker nog: met nóg betere rapportcijfers, en nóg minder verbeterpunten dan vorig jaar. Voor ISO 27001:2020 zijn we sinds vorig jaar gecertificeerd. Het is een vernieuwde versie van ISO 27001: 2017, waar we ook al aan voldeden. De normen in ISO 27001 zijn vooral gericht op internetsecurity en veiligheid. 

Een knappe teamprestatie

Het voldoen aan ISO-kwalificaties is een constant proces van verbeteren. We zijn trots dat we het al zo lang voor elkaar hebben. En het mooie is: we doen dit echt als team. Iedereen die bij Falco Networks werkt, is nodig om het beste uit onszelf en uit onze organisatie te halen. Kortom: een geweldige teamprestatie!