Meet David Amesz: onze nieuwste Senior Network Engineer. Waar houdt David zich binnen onze organisatie mee bezig? Wat vindt hij van zijn collega’s? En waarom is hij bij ons komen werken? Je leest het allemaal in dit artikel!

Sinds afgelopen mei maakt David Amesz deel uit van ons team. En dat vinden we helemaal top! David brengt namelijk veel kennis en expertise met zich mee. Bij zijn vorige werkgever hield hij zich al bezig met netwerkdesign en architectenwerk. Bij ons gaat hij hierin verder. Hij controleert de kleine RFC’s (voorstellen voor aanpassing(en) van collega’s) én houdt zich bezig met de wat grotere vraagstukken van klanten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld migraties en nieuwe ontwerpen. David is het liefst praktisch bezig, en zit naar eigen zeggen ‘gewoon graag met beide handen in de techniek’.

Klantvraag omzetten naar de techniek

Waarom David overgestapt is naar Falco Networks? Omdat de rol die hem werd aangeboden – die tussen de klant en het team in – hem enorm aansprak. “Ik vond de werkzaamheden die bij die rol horen voorheen al erg interessant, omdat het richting de architectenrol gaat,” vertelt David. “De klant heeft een probleem, dat moet goed uitgevraagd worden zodat duidelijk is wat er nu echt de bedoeling is, en vervolgens zetten we het om naar de techniek. Vaak vult de klant het zelf al in met een oplossing, maar de kunst is om nét die stap verder te gaan en uit te vinden hoe het probleem écht het best verholpen kan worden. Die uitdaging is enorm leuk.”

Daarnaast is er nog een andere factor die meespeelde in de overstap naar onze organisatie. David: “Eerlijk is eerlijk: de afstand naar kantoor is veel korter, dus deze verandering scheelt me enorm veel reistijd. Voorheen zat ik in de detachering en was ik veel op pad om klanten te bezoeken. Nu werk ik in principe iedere dag vanuit kantoor. Dat is een wereld van verschil.”

Verhalen uitwisselen over hobby: techniek

Net als onze andere network engineers, heeft David een enorme passie voor techniek. “Vroeger was het mijn hobby,” legt David uit. “Toen netwerken nog met dikke coaxkabels werden gemaakt, had ik het al in huis liggen. Ik kocht een boek waarin stond hoe het werkte. En als tiener was ik ook altijd al met computers bezig. Eigenlijk ben ik vanuit mijn hobby het vakgebied ingerold.” David geeft verder aan dat mensen zijn werk extra fijn maken. “Iedere klant en ieder mens is anders. Horen van anderen welke oplossing ze hebben gemaakt, verhalen uitwisselen omdat we dezelfde hobby hebben: dat is fantastisch.”

David is sowieso erg te spreken over zijn collega’s. “De sfeer in het team is goed en ontspannen. We kunnen goed relativeren. Daarnaast doen we gezellige dingen met elkaar. De barbecue van een tijdje geleden is daar een mooi voorbeeld van.” En op welke fronten wil hij zich nog ontwikkelen? David: “Ik ben gewend om vooral met Cisco te werken. Maar bij Falco Networks werken we ook met veel andere vendoren. We kijken per klant wat er het beste bij dat bedrijf past. Hierdoor raak ik beter georiënteerd en leer ik veel bij over de andere merken. Het is belangrijk om de juiste optie te bieden aan de klant.”

En daar zijn wij het helemaal mee eens. Onze klanten staan voorop! Welkom in het team, David!
Benieuwd wat David en de anderen van ons professionele team voor jou kunnen betekenen? Mail naar info@falco-networks.com en dan helpen we je binnenkort graag verder.

experts-in-het-zonnetje-web