De tijd van eindeloze bijlages is voorbij, vandaag begint de lange weg naar… data. Data! Maar de grap is: die weg naar data, dat is helemaal geen lange meer.

We zitten er namelijk middenin. We denken vanuit data, werken vanuit data, geven richting vanuit data. En daarom mag ‘sturen vanuit data’ zich met recht bij de andere netwerktrends voegen!

Als we het over data hebben, dan doelen we op digitale gegevens over bedrijfsprocessen, klanten of producten. Met ICT-oplossingen worden grote hoeveelheden data op een gestructureerde en veilige manier opgeslagen. Dit moet ook wel, want vaak gaat het om data die niet zomaar openbaar mag worden. Denk aan financiële data en persoons- of klantgegevens. Behalve dat bedrijven tegenwoordig over veel data uit eigen processen beschikken, is de hoeveelheid data vanuit externe bronnen de laatste jaren ook enorm toegenomen.

Waarom werken vanuit data?

Door vanuit data te werken, weet je als bedrijf dat je de juiste gegevens hebt als basis voor wat je doet. We kunnen ervan uit gaan dat ze feitelijk kloppen en dat ze up-to-date zijn. Het is dan ook een voor de hand liggend gevolg dat organisaties – met de technologieën van nu – steeds meer zijn gaan sturen en werken vanuit data.

Om optimaal van interne en externe data gebruik te kunnen maken als bedrijf, moet de data altijd en direct beschikbaar zijn. Het liefst in een live en overzichtelijk dashboard. Op die manier geeft het ondernemers een duidelijk overzicht van de werkzaamheden en prestaties en helpt het ze bij het uitzetten of volgen van hun koers.

Data live inzichtelijk maken

Daarnaast is het aan te raden om data zoveel mogelijk met medewerkers te delen. Zij zien dan meteen terug waar ze aan werken en bijdragen, wat weer gunstig is voor hun betrokkenheid.

Een goede manier om de data met medewerkers te delen, is om het live inzichtelijk te maken. Dit is op verschillende manieren mogelijk, en er bestaan ook kant-en-klare tools voor. Microsoft Power BI is daar een goed voorbeeld van. Je verzamelt er data mee vanuit allerlei systemen, en vervolgens visualiseer je het in een overzichtelijk dashboard.

Falco Networks loopt voorop in de markt

Het mag duidelijk zijn: werken en sturen vanuit data is de toekomst! En Falco Networks moedigt dit van harte aan. Wij lopen immers graag voorop in de markt. Wil je meer weten over IT-toepassingen voor jouw organisatie? Onze netwerktoppers helpen je graag! Mail naar info@falco-networks.com en dan hopen we je gauw te spreken.