De zomervakantie staat voor de deur: een ideaal moment om eens even goed te reflecteren op onze activiteiten in netwerkland.

En dat reflecteren, dat doen we met niemand minder dan onze oprichter Frans Legdeur! Waar is hij het meest trots op als we kijken naar wat we de afgelopen jaren hebben bereikt met ons bedrijf? Wat typeert onze medewerkers? En hoe ziet Frans de toekomst van Falco Networks voor zich? Je leest het allemaal in dit artikel!

Vooroplopen in de markt

Frans blikt terug op de afgelopen jaren met Falco Networks. Wat zijn de dingen die hem trots maken? “We hebben het geluk gehad dat we altijd leuke projecten draaien,” begint Frans. “In deze projecten werken we met technieken die nog niet uitontwikkeld zijn. Dit betekent dat we risico’s nemen. Maar het betekent feitelijk ook dat we allerlei opties uitproberen. Mijn collega’s zijn constant met vrij nieuwe technieken bezig en dat vinden ze heerlijk. Het houdt ze scherp en ze leren continu bij. Zelf zou ik niet anders willen, en ik hoor van mijn collega’s dat zij dit ook vinden.”

Maar er zit ook een keerzijde aan deze aanpak. Frans: “Omdat we continu blijven innoveren en altijd het beste voor onze klant willen, zijn we voortdurend bezig om het wiel opnieuw uit te vinden. En daar moet je tegen kunnen. Wij zorgen er dan ook voor dat zowel onze eigen mensen als onze klanten veel tijd en aandacht van ons krijgen. Door dit constante leerproces blijven we met onze technieken steeds vooroplopen in de markt. En ja, daar kan ik natuurlijk alleen maar trots op zijn!”

Begiftigd met techniek

We hebben het er vaker over: medewerkers van Falco Networks zijn rasechte vakidioten met een ontembare passie voor techniek. We houden allemaal van puzzelen en van het oplossen van complexe IT-problemen. Het is als een hobby die we dag in, dag uit mogen uitvoeren. Met voortdurende bijscholing en experimenteer-mogelijkheden in ons testlab, zorgen we ervoor dat iedereen het maximale uit zijn passie kan halen.

En dat is dan ook meteen het idee van ons bedrijf: je moet wel echt begiftigd zijn met techniek. Ben je dat niet, dan wordt het lastig. Zo is er weleens een collega bij ons weggegaan die aangaf dat de lat voor hem nét te hoog lag. Het continu bijleren en het bij de top in netwerkland willen horen ging hem niet in de koude kleren zitten. En dat is natuurlijk helemaal goed. Wij vinden dat iedereen zijn leven in moet vullen zoals hij dat zelf wil. Maar ben jij wél begiftigd met techniek en lijkt het je fantastisch om te investeren in het worden van een echte Falco Networks-topper? Bekijk dan snel onze vacatures of stuur een open sollicitatie naar info@falco-networks.com. Wij staan namelijk altijd open voor nieuw IT-talent (in of uit de dop)!

Groei doormaken en inzetten op innovatie

Wat Frans in de toekomst nog graag zou willen doen met Falco Networks? “Er komen met regelmaat steeds grotere projecten onze kant op,” vertelt Frans. “Nu hebben we al jarenlang een aantal grote spelers in ons klantenbestand, maar we merken dat we inmiddels ook in de projectensfeer steeds meer naam beginnen te maken. Dit houdt in dat we een enorme groei gaan doormaken en dat we het liefst een zelfstandig team van Project Engineers moeten opzetten. Verder willen we door blijven gaan met het als pioniers inspringen op nieuwe ontwikkelingen, zodat we altijd voorop blijven lopen in de markt. SDN en overlay-technieken zijn daar mooie voorbeelden van. Daarover binnenkort meer!

Voor nu wensen we iedereen een heerlijke zomervakantie toe zonder haperende netwerken! Heeft je bedrijf tóch last van een haperend netwerk terwijl jij in den verre op een strandbedje ligt? Bel dan naar: +31 72 532 3744