Vaak wordt gedacht dat goed netwerkbeheer duur is. Maar is dat ook zo?

Vaak wordt gedacht dat goed netwerkbeheer duur is. Dat je er bakken geld tegenaan moet gooien om een feilloos werkend netwerk te krijgen. Maar niets is minder waar. Met een klein budget kun je namelijk al een enorm verschil maken!

Even snel tussendoor

Bedrijven nemen hun eigen IT niet altijd even serieus. We zien vaak dat IT een taak is dat ‘erbij gedaan wordt’. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er een systeembeheerder is die alle servers beheert en dit prima doet. Deze persoon krijgt dan te horen dat hij of zij het allemaal heel goed snapt, en dat hij het netwerkstuk er daarom ook wel bij kan pakken.

En inderdaad, op deze manier kun je een heel eind komen en het kan lange tijd goed gaan. Maar als de IT-omgeving complexer wordt of wanneer deze extreem hard groeit, dan schiet dit soort bedrijven hopeloos tekort en zitten ze tot over de oren in de ellende. En eigenlijk ben je dan al veel te laat. Het is verstandiger om op de basis te investeren in plaats van alles ‘even snel’ tussendoor te doen.

Een goede netwerktekening is essentieel

Zo werken wij met een bedrijf samen die we hebben geholpen met het bouwen van een testomgeving voor hun klanten. Hierin kunnen zij hun eigen dienstverlening testen. Vervolgens wilden ze ook een productieomgeving hebben. Ze besloten de testomgeving en de productieomgeving aan elkaar te koppelen en naar elkaar over te kopiëren.

Dit klinkt inderdaad slim, maar er zat een kink in de kabel. Men stond er namelijk niet bij stil dat je met deze werkwijze een soort loop creëert tussen twee onafhankelijke netwerken. Met alle gevolgen van dien. Ons advies? Schakel Falco Networks in en laat ons die netwerktekening maken voor een goede basis!

Klein budget? Onze tips!

En zo hebben we nog een aantal adviezen voor je over hoe je met een klein budget al heel effectief de basale punten regelt.

  • Kijk eens naar je eigen laptop. Wanneer heb je voor het laatst een back-up gedraaid? Om je bestanden niet te verliezen is het belangrijk dat je in ieder geval elke maand, maar het liefste elke week, een back-up draait.
  • Houd je documentatie op orde. Het bespaart je een hoop gedoe.
  • Zorg dat er een tekening van je netwerk en de omgeving is waar alles duidelijk op ingetekend staat, en waarin je precies kunt zien hoe een apparaat op andere apparaten staat aangesloten.

In netwerkland zijn er zoveel kleine dingetjes waar je al zoveel ongemak mee kunt voorkomen. Wil je hier meer over weten of heb je er hulp bij nodig? Neem dan contact met ons op via: info@falco-networks.com of bel naar +31 (0)72 532 37 44.

zomervakantie-web-falco-networks