Goedkoop is toch écht vaak duurkoop, zeker in de netwerkwereld. Hoe dat zit, lees je hier!

Iets dat we vaak tegenkomen in de markt, is dat bedrijven graag voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten. Begrijpelijk, want waarom zou je veel geld uitgeven aan iets wat ook veel goedkoper kan? Dat snappen wij natuurlijk helemaal. Maar in het geval van een serieus bedrijf met een complex netwerk en essentiële apparatuur ligt dat nét even anders. Dan zit je niet te wachten op haperende systemen.

Onderhoud je IT-systemen

Zo gebeurt het ons regelmatig dat we door een klant worden gebeld met de vraag of we ‘even mee kunnen kijken’ naar het netwerk wanneer daar iets aan schort. Dit doen we dan ook, zodat het werk van de klant weer zo snel mogelijk door kan draaien. Het probleem is dan dus ad hoc opgelost. Maar dit betekent niet dat de basis van hun IT-omgeving ook meteen goed staat.

In een specifiek geval kreeg de klant kort na ons ad hoc-bezoek te maken met een stroomstoring. Alle apparaten raakten corrupt. De klant had zelf geen back-up van de configuratie gemaakt. Maar door de grote schade die de stroomstoring aan de apparatuur had veroorzaakt, was de hoeveelheid herstelwerkzaamheden bijna niet te overzien. En hierdoor liepen de kosten fors op en is er onnodige downtime veroorzaakt. Hartstikke zonde, natuurlijk! Falco Networks biedt de mogelijkheid om continu en automatisch back-ups te maken van je apparatuur, zodat je in een soortgelijke situatie al heel snel de allerlaatste configuratie kan terugplaatsen.

Kwetsbaarheden in je systeem kunnen desastreus zijn

Wat we ook vaak zien, is dat een klant zelf een apparaat aanschaft op een website als eBay. Als je dit voor kleine toepassingen gebruikt, dan kan dit soms best een goed idee zijn. Het scheelt namelijk een aardige som geld.

Het nadeel is echter dat je er bij dergelijke aankopen over het algemeen geen support van de vendor op krijgt. Dit houdt in dat de fabrikant van het product je niet kan helpen als je tegen problemen aanloopt. Er is dan vaak geen sprake van cruciale bepaalde updates, waardoor de eerste de beste kwetsbaarheid in je systeem al desastreus kan zijn. Had je de aankoop van dit product meteen grondig en ogenschijnlijk duurder aangepakt, dan had het je onderaan de streep een héle hoop onnodig weggegooid geld en héél veel geknutsel bespaard.

Kleine handelingen voor een goed resultaat

Nu snappen we natuurlijk als geen ander dat niet ieder bedrijf over een dijk van een IT-budget beschikt. Maar gelukkig zijn er een aantal handelingen die je in de basis uit kunt voeren om met een relatief klein budget tóch een stabiele IT-omgeving te creëren. Welke dat zijn? Daar schrijven we binnenkort meer over!

Kun je niet wachten en wil je nu alvast met een toekomstbestendig netwerk aan de slag? Nóg beter! We komen graag met je in contact. Stuur een mailtje naar en dan spreken we elkaar zeer binnenkort.

web-ondernemend-heiloo-falco-networks