In dit artikel lees je alles over ons in-house testlab en waarom dit zo belangrijk is voor onszelf en onze klanten.

Hoe voorkomen we dat er bij het doorvoeren van network changes wordt “geprutst” in de live-omgeving van de klant? Onze klanten geven ons hun IT-beheer in handen of ze schakelen ons in wanneer er veranderingen in het netwerk doorgevoerd moeten worden. Uiteraard is iedere klant en ieder probleem uniek, en het is ons voorafgaand aan een project nog niet altijd honderd procent helder hoe we dat het beste kunnen aanpakken. Gelukkig beschikken we over een effectieve oplossing waarmee we ervoor zorgen dat het hele proces soepel verloopt bij onze klant.

Wat wij doen? We voeren continu verschillende experimenten uit in ons eigen in-house testlab, om te ondervinden hoe apparatuur zich gedraagt tijdens bijvoorbeeld migraties en updates. Lees in dit artikel wat dit testlab inhoudt en hoe we het inzetten om onze klanten perfect van dienst te kunnen zijn.

Fysieke testomgeving

Ons testlab is een fysiek laboratorium in ons bedrijfspand waarin wij diverse onderzoeken uitvoeren. Het bestaat uit een datacenter met een relatief groot aantal 19”-kasten. Het lab is een professionele testruimte met de juiste koeling en voorzieningen om de werkelijkheid na te bootsen. Het is fijn om voldoende ruimte en de benodigde apparatuur te hebben om het netwerk van onze klanten op afstand te kunnen beheren en configureren.

Daarnaast beschikken we ook over een virtueel lab, waarin we configuraties, designs en changes voorbereiden voor klanten. Het geeft ons de mogelijkheid om te ontdekken of iets gaat werken zoals we het verwachten.

In één keer goed

Wij hebben een aantal grote spelers in de klantenkring voor wie we 24/7 onze dienstverlening uitvoeren. Mocht er een verandering nodig zijn in het netwerk van zo’n klant, dan heb je normaal gesproken slechts één change window van een paar uur per maand de tijd om dit voor elkaar te krijgen. Het moet in één keer goed gaan. Natuurlijk kunnen we processen altijd terugdraaien als het niet goed gaat, maar het momentum is dan wel voorbij en dat is zonde. Om zeker te weten dat het goed gaat, zorgen we uiteraard voor een goede voorbereiding. Maar het is daarbij ideaal om verschillende aspecten uit te testen in een daarvoor geschikte ruimte. Het ontworpen design voor een klant kan volledig worden getest, waarbij ook de klant de mogelijkheid heeft om zijn eigen tests uit te voeren. Vervolgens kan hij of zij op basis van deze informatie akkoord geven op de daadwerkelijke uitvoering ervan.

Het komt ook voor dat klanten zélf over een testlab beschikken, maar dat hun eigen engineers hier weinig gebruik van kunnen maken omdat het lab altijd volgeboekt is. Wat ze dan doen, is hun testen uitbesteden aan Falco Networks. Zo ontvingen wij laatst een aantal pallets met high-tech apparatuur van een grote klant, met de vraag of wij bepaalde taken konden uittesten. Het is fantastisch om onze klanten deze mogelijkheid te bieden.

Kennis vergroten

Daarnaast geeft het testlab ons de kans om onze kennis te vergroten en expertise te ontwikkelen. Zo testen onze engineers niet alleen configuraties voor bepaalde klantcases, maar hebben ze ook de faciliteiten om testen uit te voeren over onderwerpen die ze in het werkveld tegenkomen, waar ze nieuwsgierig naar zijn of waar ze potentie in zien.

Kortom, ons testlab is een uitstekende manier om onze klanten snelheid, zekerheid en kwaliteit te bieden. Gepruts in de live-omgeving van onze opdrachtgevers? Niet met Falco Networks. Wij zorgen ervoor dat veranderingen in je netwerk feilloos worden doorgevoerd!

Ben je benieuwd op welke vlakken we jouw netwerk kunnen verbeteren? Vraag de gratis Network Health Scan van Falco Networks aan via deze link en ontdek alle mogelijkheden voor jouw bedrijf.

iso-certificeringen-webNazorg-falco-networks