Klanttevredenheid is ontzettend belangrijk voor Falco Networks.

Want het is toch geweldig om een goede band met je klant te hebben, alles samen te kunnen bespreken én te weten dat je dienstverlening wordt gewaardeerd? In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Meten van klanttevredenheid

Heldere, open communicatie. We schreven er al eerder over. Wanneer je als dienstverlener op een duidelijke manier communiceert, heb je bij je klant al gauw een streepje voor. En dat is precies waar wij naar streven. Wij willen dat onze klanten altijd tevreden zijn met wie we zijn, wat we doen en hoe we het doen. Het meten van de klanttevredenheid is dan ook een belangrijk punt voor ons. Daarnaast is het een onderdeel van onze ISO-certificering.

We meten de klanttevredenheid door middel van het raten van onze klanten. Omdat we de meeste van onze klanten al een tijdje kennen, weten we inmiddels hoe ze reageren en zijn we in staat om goed in te schatten hoe ze de verschillende onderdelen van onze dienstverlening waarderen. We zetten die mate van waardering om in cijfers en rapporteren daar ieder kwartaal over. Dit geeft ons inzicht in de tevredenheid van onze klanten, én tools om daar nog meer sturing aan te geven. Want als het ons lukt om een 6 te scoren, waarom zou het dan geen 7 kunnen zijn? Het kan áltijd beter, is onze gedachte.

In gesprek blijven met klanten

En hoe we dat voortdurend verbeteren voor ons zien? Door in gesprek te blijven met de klant en daarin altijd transparant te blijven. Kijk maar eens hoe makkelijk het is om je frustratie op de mail te zetten en op Send te klikken. Wanneer je het gesprek met elkaar aan tafel voert, dan kijk je elkaar in de ogen aan en ga je vaak meteen al heel anders met elkaar om dan wanneer je ‘als een nummertje’ in het ticketsysteem wordt gezien. Maar ook een telefoongesprek doet al wonderen. Als je elkaar écht spreekt, dan kunnen beide partijen vragen stellen en onduidelijkheden verhelderen. Eventuele ergernissen los je ook meteen met elkaar op.

En dat het niet altijd allemaal perfect kan zijn, dat is logisch. Voor je het weet sluipt er een foutje in de facturatie of gaat er op een ander vlak iets een beetje anders dan gepland. Dat is normaal. Het is dan belangrijk om dit te erkennen en gezamenlijk te kijken naar hoe het gerepareerd kan worden. Bij Falco Networks hebben we geen verborgen praktijken!

Falco Networks: jouw netwerkpartner

Ben je toe aan een ervaren netwerkpartner die uitdagingen niet uit de weg gaat (sterker nog: daar komen wij als een magneet op af) én bij wie je heldere communicatie kunt verwachten? Dan zouden wij zomaar een geschikte match kunnen zijn. Mail naar info@falco-networks.com voor meer informatie!