Bedrijven vinden het vaak eng om onderhoud aan het netwerk uit te laten voeren. Want stel dat het misgaat?

Dat de hele IT-infrastructuur plat komt te liggen? En dat ze daardoor in zeer korte tijd enórme verliezen draaien? Bij Falco Networks hoef je daar allemaal niet bang voor te zijn. Wij weten precies van tevoren of iets gaat doen zoals we willen dat het gaat doen.

Regelmatig vragen klanten ons of we hun nieuwe bedrijfsnetwerk willen helpen opbouwen. En natuurlijk willen we dat! Daar zijn we immers voor. De klant kan het in het begin misschien spannend vinden, maar wij bewijzen keer op keer weer dat die zorgen echt nérgens voor nodig zijn.

Virtuele testomgeving

Als wij een netwerk opbouwen of wanneer we onderhoud uitvoeren aan een netwerk, dan willen we geen enkel risico lopen. Impact is namelijk zo’n beetje het laatste dat je in netwerkland wilt meemaken. Om het gevaar op impact weg te nemen, bouwen we het netwerk eerst na. Virtueel, in ons testlab. In dit testlab bekijken we wat we kunnen doen en of het netwerk doet wat we ervan verwachten. Brengen we een wijziging aan, dan stelt het testlab ons in staat om van tevoren te valideren of werkt en of we er geen impact mee veroorzaken.

Op deze manier testen we netwerkaanpassingen in de virtuele omgeving, en die netwerkaanpassingen stellen we vervolgen weer vast in een RFC-documen. Op het moment dat we die wijzigingen daadwerkelijk doorvoeren, weten we van tevoren al exact (niet een beetje, maar exáct) wat het resultaat gaat worden.

Geen risico nemen

Zo voerden wij laatst voor een klant het onderhoud tussen acht en negen uur ’s avonds uit. We vonden dit totaal niet spannend. Voor ons was het plat gezegd namelijk ‘copy-pasten’ vanuit een document, inclusief alle checks voor én na van hoe het eruit zou komen te zien. Het onderhoud was van grote omvang, maar we waren binnen twintig minuten klaar.

We hadden het onderhoud nog maar net uitgevoerd, of de klant vroeg ons wanneer we gingen beginnen. Toen we lieten weten dat we al klaar waren, was de klant ontzettend verbaasd en gaf aan er niets van gemerkt te hebben. Uiteraard voerden wij nog een aantal checks uit voor de zekerheid, want ook wij vonden twintig minuten wel héél kort, maar het resultaat was precies zoals we voorspeld hadden in het lab.

Geen risico, optimale kwaliteit. En dat is precies hoe wij voor onze klanten te werk gaan.

Het onderhoud van je bedrijfsnetwerk op een veilige manier laten uitvoeren?
Onze ervaren network engineers helpen je graag! Mail naar info@falco-networks.com voor meer informatie.