Maak kennis met ons team, vandaag aan het woord: Marcel Lemmen, Director Operations.

“Je komt niet bij ons voor één routertje en twee switches in je kantooromgeving. Falco Networks is er voor de complexere problemen. En dat maakt werken bij dit bedrijf ontzettend leuk.” Marcel Lemmen is nog maar net een maand bij ons aan boord, maar vertelt nu al vol enthousiasme over zijn werkzaamheden binnen onze organisatie en hoe hij Falco Networks als klant én als werkgever ziet.

Topcombinatie: technische achtergrond in een managementfunctie

Sinds begin dit jaar is Marcel Lemmen (42) bij ons aan de slag als Director Operations. In deze functie houdt hij zich bezig met de hele operatie en het aansturen van onze network engineers. Met een indrukwekkende achtergrond in de techniek is niets in IT-land hem vreemd. Zo heeft Marcel mooie functies op zijn CV staan als onder meer Support Engineer, Escalation Program Manager en Technical Support Manager bij achtereenvolgens onze vendors Extreme Networks en Juniper Networks.

Net als onze andere collega’s is Marcel sinds jongs af aan al bezig met techniek. “Wat dat betreft schuilt er echt een nerd in mij, uiteraard in de positieve zin van het woord,” vertelt Marcel. “Als kind was ik altijd met computers en techniek bezig, en ik word er nog steeds dolgelukkig van. En ondanks dat ik nu in een managementfunctie zit, vind ik het fantastisch dat ik me nog steeds bezig kan houden met het technische deel. Zo heb ik laatst een Proof of Concept gemaakt door iets te programmeren. Dat is helemaal niet mijn taak, maar ik vind het gewoon erg leuk om te doen. Daarbij merk ik dat een technische achtergrond enorm helpt in gesprekken met klanten: je weet precies waar het over gaat en je haalt de onzin er heel snel tussenuit. Ik vind een technische achtergrond in een managementfunctie dan ook een zeer sterke combinatie.”

Complexe IT-vraagstukken

En hoe vindt Marcel het tot dusver om bij ons te werken? Marcel: “Het bevalt enorm goed. Falco Networks is een erg fijn bedrijf met mooie klanten en uitdagende projecten. Je komt niet bij ons voor één routertje en twee switches in je kantooromgeving. Wij zijn er voor de complexere vraagstukken. En omdat we allemaal passie voor techniek én een technische achtergrond hebben, maakt dat ons werk enorm interessant. We zetten echt wat leuks neer.”

Marcel legt uit dat hij het mooi vindt dat hij in zijn rol als Director Operations de ruimte krijgt om processen en zaken snel te verbeteren. “Eén van de eerste dingen die ik heb gedaan, is Falco Networks registreren als Erkend Leerbedrijf. Vanaf komend schooljaar kunnen we daarom ook mbo-studenten gaan begeleiden op hun stage,” licht hij toe. “Verder focus ik me op het aannemen van nieuwe mensen, dat is namelijk hard nodig in ons snelgroeiende bedrijf. Het is leuk dat we dit soort dingen in zo’n korte tijd al kunnen doen. De engineers merken dit ook en kunnen niet wachten om hun nieuwe collega’s te omarmen. Er is namelijk ontzettend veel werk te doen en het is altijd goed om back-up-mogelijkheden te hebben voor als er iemand uitvalt.”

Gezocht: Senior Network Engineer en Medior Network Engineer

Op dit moment zijn we op zoek naar een Senior Network Engineer en een Medior Network Engineer. Is dit iets voor jou? Neem dan contact met ons op via pz@falco-networks.com en wie weet werk jij binnenkort wel samen met Marcel Lemmen!
Hartelijk dank voor je verhaal, Marcel. We wensen je een fantastische loopbaan bij Falco Networks toe!