Aan de hand van high- en low-level designs ontwerpen, bouwen en implementeren wij netwerken. Hoe dat precies werkt, lees je hier!

Falco Networks ontwerpt, bouwt en implementeert netwerken. Dat is inmiddels algemeen bekend (hopen we!). Maar wat misschien wél nieuw voor je is, is dat we dit aan de hand van high- en low-level designs doen. Hoe zit dat precies? In dit blogartikel leggen we het stap voor stap aan je uit.

High- en low-level designs in makkelijke taal

High-level designs en low-level designs: welbekende begrippen in netwerkland. Ieder zichzelf respecterend netwerkbedrijf weet wat het inhoudt en hoe ze ermee moeten werken. Maar het onderwerp is niet voor iedereen gesneden koek. Want hoe leg je in simpele bewoordingen aan bijvoorbeeld je klant of zakenrelatie uit wat het betekent? Wij zouden Falco Networks niet zijn als we je geen handje zouden helpen!

Stel je voor: je wilt internet. Niet heel gek in 2024. Je weet dan in grote lijnen wat je wilt. Dat is waar we high-level design mee kunnen vergelijken: het algemene plan. Ga je vervolgens een stapje verder, naar low-level design, dan ga je dit specificeren. Je zegt bijvoorbeeld: “Ik wil internet van T-Mobile met een snelheid van 100 Mb per seconde en ik wil hier maximaal 20 euro per maand voor betalen.” Dan leg je uit hóé je dat algemene plan uitgevoerd wilt hebben. En dat is te vergelijken met low-level design.   

Het testlab als tussenstap naar low-level design

Kort samengevat is high-level design dus de helikopterview en low-level design is daar de gedetailleerde versie van. Wanneer wij bij Falco Networks een netwerkaanvraag krijgen, creëren we dan ook altijd eerst een high-level design. De klant wil bijvoorbeeld naar nieuwe technologie migreren, en wij raden ze vervolgens een bepaalde vendor aan, omdat die sneller, beter of goedkoper is.

Onze network engineer die hier vervolgens mee aan de slag gaat, weet dan dat er een business requirement én dat er een algemene versie (high-level) is van het ontwerp. Met deze basiselementen gaat hij te werk. Hij begint de verschillende punten te ontwikkelen en in het testlab uit te proberen. Dit testlab is een veilige omgeving waarin we kunnen experimenteren zonder dat dit op impact voor de klant uitdraait. 

Slaagt de test, dan bouwt de engineer het low-level design. Hij zorgt ervoor dat het design de testresultaten, de opties en de ideeën bevat van de netwerkomgeving die de klant wil. Ook neemt hij in dat ontwerp op hoe het huidige netwerk naar het nieuwe netwerk gemigreerd moet worden. We delen de resultaten onderling in ons team, en als alle vlaggen van rood naar groen gaan, implementeren we het bij de klant.

Netwerkontwerp voor jouw bedrijf

Dit was onze spreekbeurt over high- en low-level design. Wil je hier meer over weten en ben je benieuwd hoe wij dit kunnen toepassen op het netwerk van jouw organisatie? Dan komen we graag met je in contact! Mail naar info@falco-networks.com en dan spreken we elkaar snel!