Hoe wij ervoor zorgen dat jullie netwerk geen impact ondervindt na het doen van aanpassingen? Dat lees je hier!

Stel je het volgende eens voor. Er is een probleem geconstateerd in je productie-omgeving, en je laat er een IT-specialist naar kijken om het zo snel mogelijk te verhelpen. Het probleem wordt gevonden en de IT’er gaat aan de slag om een aantal veranderingen door te voeren. Nadat het werk is uitgevoerd, gaat het echter hélemaal mis. De verandering blijkt totaal verkeerd uit te pakken en brengt verreweg niet het gehoopte effect teweeg. Wat een drama!

Gelukkig gaat jou dat niet overkomen. Als je samenwerkt met Falco Networks dan weet je namelijk dat wij altijd professioneel te werk gaan en dat het ons niet gebeurt dat er fouten optreden in jouw productie-omgeving. Hoe wij dit doen? Je leest het in dit artikel!

Proof of Concept

Wanneer er aanpassingen in IT-omgevingen doorgevoerd moeten worden, dan kunnen wij een ‘Proof of Concept’ opstellen. Hiermee kijken we of iets echt werkt zoals we verwachten dat het gaat werken. Blijkt na deze test dat iets interessant is om mee door te gaan, dan laten we de Proof of Concept aan de klant zien en gaan we door naar de volgende fase van het project.

Maar hoe komen we er nu achter of een verandering succesvol gaat zijn? Dat weten we doordat we allerlei aspecten kunnen uittesten op een veilige plek. Nu kun je er als netwerkspecialist voor kiezen om geplande veranderingen in IT-omgevingen ter plekke bij een klant uit te voeren. Maar dit is enorm risicovol. Los van het feit dat deze aanpak erg foutgevoelig is, is het ontzettend tijdrovend en biedt het geen enkele meerwaarde. Het is dus voor jou én voor ons in alle opzichten beter om het op een andere manier aan te pakken.

Virtuele testomgeving

Falco Networks werkt met virtuele testomgevingen. Dat wil zeggen dat we met systemen werken om echte software te simuleren. Binnen het systeem waarmee wij werken kunnen we met bijvoorbeeld tien of twintig andere computers verbinden en deze laten draaien. Zo kunnen we op de ene computer een webserver configureren, een DNS-server op de ander, en op weer een andere de mailserver. Hetzelfde kun je doen met routers.

In ons systeem draait een virtuele laag waarin we routers en switches simuleren. Zo bouwen wij complete netwerken van klanten na, inclusief het hele internet dat daaraan vastzit. De testomgeving draait op hetzelfde protocol met dezelfde IP-adressen als de upstream providers. Hierdoor krijgen wij een zeer waarheidsgetrouwe situatie en kunnen we ook écht testen of iets gaat werken of niet.

Geen impact

Configuraties kunnen één-op-één van de productie- naar de testomgeving gekopieerd worden. Dit zorgt ervoor dat eventuele controles niet in de echte wereld plaats te hoeven vinden, maar in de virtuele wereld. Dit betekent: geen impact, geen tijdsverlies en geen handmatige handelingen in een live omgeving. Als iets blijkt te werken, dan tonen we dit aan aan de klant. Vervolgens is het een kwestie van de verandering identiek doorvoeren in de omgeving van de klant.

Wil jij ook een feilloos werkend bedrijfsnetwerk, waar we gemakkelijk aanpassingen in kunnen doen, zónder dat er daarmee onverhoopte problemen voordoen in je productie-omgeving? Dan ben je bij Falco Networks aan het juiste adres. Neem contact met ons op via deze link en dan spreken we elkaar snel!

web-onbezorgd-op-vakantie-falco-networksweb-network-solutions