In dit artikel, vertellen we je graag meer over onze werkwijze!

Nieuwe klanten kloppen bij ons aan als ze een probleem hebben. Via bestaande klanten, leveranciers, partners, oude relaties of persoonlijke kennissen komen zij meestal bij Falco Networks terecht. In de meeste gevallen worden de aanvragen opgevangen door René Huntelerslag of Patrick de Kwant.

René of Patrick neemt contact op met de klant en achterhaalt waar ze mee zitten, wat er aan de hand is, welke problemen ze ervaren en wat er tot nu toe is gedaan om het probleem op te lossen. Op basis van dit gesprek kunnen René en Patrick meestal een inschatting maken van de ernst van het probleem. Er wordt een engineer ingeschakeld om het probleem op technisch gebied te analyseren.

RFC – Request for Change

Op basis van die inschatting en analyse wordt er een offerte of kostenindicatie opgesteld, waar de nieuwe klant akkoord op moet geven. Na akkoord gaan wij het probleem nog grondiger onderzoeken om een oplossing te kunnen aanbieden. Voordat wij het probleem daadwerkelijk gaan oplossen, brengen we een RFC uit, dit staat voor Request for Change. Een RFC is bedoelt ter goedkeuring van de klant, maar het is ook een tool waarin beschreven staat wat er gedaan gaat worden, wat er in het verleden is gedaan en wat het probleem is. Dit is voor de klant prettig, maar ook voor de engineers werkt dit heel goed. Als de engineer die de oplossing heeft geschreven bijvoorbeeld niet beschikbaar is om het werk uit te voeren, weet zijn collega precies wat er moet gebeuren.

Controle is geen wantrouwen

Na het oplossen van het probleem, neemt in de meeste gevallen de desbetreffende engineer contact op met de klant, om te controleren of alles naar wens en behoren werkt.

Na een aantal weken, neemt René of Patrick ook contact met de klant op om na te vragen of alles naar wens werkt en om te kijken of er in de toekomst mogelijkheden zijn om problemen te voorkomen – in plaats van ad-hoc op te lossen.

Reageren op problemen – 24/7 Contract

De snelheid waarmee wij kunnen reageren op problemen bij klanten is afhankelijk van het moment. Een aantal van onze klanten hebben direct hulp nodig als ze problemen in het netwerk ondervinden, om hen te verzekeren dat ze binnen een x-aantal uren worden geholpen, bieden wij ook service contracten aan. Zo’n abonnement is een verzekering voor onze klanten dat wij bij problemen, binnen de afgesproken tijd volgens SLA opvolging geven. Ook op zon- en feestdagen. Zij hebben in de meeste gevallen dus ook voorrang op nieuwe klanten.

Wil jij netwerk problemen voorkomen? Vraag dan een gratis Network Health Scan aan

falco-network-connectivity-webservice-abonnement-web