Dit zijn de trends in de IT-markt die tijdens de Corona periode zijn ontstaan en zo kun je er met jouw organisatie op in spelen!

Laatst vertelden we je in een post op LinkedIn dat we verschillende trends in de IT-markt waarnemen, die sinds de Corona periode zijn ontstaan. Een toename in het gebruik van VPN-verbindingen is daar één voorbeeld van, maar we hebben nog meer opvallende ontwikkelingen in de branche opgemerkt!

In dit artikel leggen we je uit wat deze ontwikkelingen zijn en hoe wij jouw organisatie kunnen helpen om hier effectief op in te spelen.

Clouddiensten als platform

Ten eerste zien we dat bedrijven veel meer gebruik maken van externe clouddiensten dan voorheen. Grote partijen als Google en Amazon stellen hun platforms ter beschikking, waarna organisaties hun diensten erop kunnen laten draaien. Eerder was het aan deze organisaties zélf om hun platforms en servers op te bouwen. Deze nieuwe aanpak is veel efficiënter, omdat bedrijven eerst hun eigen netwerk zwaar moesten opbouwen om er vervolgens maar tien procent van gebruikten. Nu hoeft dat niet meer.

Binnen Falco Networks haken we ook meer en meer in op deze trend. Zo vonden onze vergaderingen altijd fysiek plaats. We spraken elkaar op de werkvloer of in de chat van Telegram. Tegenwoordig gaat zo’n beetje alles via Microsoft Teams. Behalve dat we via dit systeem met elkaar videobellen, slaan we ook onze documenten centraal op in SharePoint, een daaraan gekoppelde dienst die eveneens van Microsoft is. Hierdoor hoeven we onze diensten niet meer op de bestandsserver van het bedrijf te laten draaien.

Toename in het gebruik van VPN-oplossingen

De enorme groei aan thuiswerkers tijdens corona heeft gezorgd voor een merkbare toename in het gebruik van VPN-verbindingen. We zien dat deze oplossingen steeds meer gebruikt worden, en dat is niet voor niets. Met VPN heb je namelijk een directe verbinding in je netwerk. Concreter: een klant heeft een kantoor met een modem, router en een firewall. Daarmee kan een VPN-verbinding worden opgebouwd naar bijvoorbeeld een Microsoft Azure- of Google CDN- omgeving, waardoor je niet iedere keer je laptop een VPN-verbinding moet laten opbouwen. De VPN-verbinding ís er namelijk al.

Los van deze efficiëntieslag, kunnen bedrijven hierdoor ook op andere punten kosten besparen. Zo voegen bedrijven bijvoorbeeld hun zusterondernemingen samen in één kantoor, omdat er veel meer vanuit huis wordt gewerkt. De huurkosten gaan hierdoor drastisch omlaag.

Nieuwe netwerkomgevingen door Falco Networks

Het internet is dus aan het veranderen sinds mensen thuiswerken. Voorheen liep er één grote verbinding op kantoor (een directe netwerkkabel of dark fiber), maar tegenwoordig loopt er een VPN-verbinding vanuit huis naar het datacenter. Vanuit daar wordt er vervolgens gewerkt. Deze nieuwe manier van werken vereist een verandering in de IT-omgeving. De network engineers van Falco Networks kunnen je hier goed bij helpen. Wij bouwen VPN-verbindingen én totale netwerkverbindingen voor je op, die jouw collega’s faciliteren om vanuit huis te werken met een feilloos werkend systeem.

Hoe wij jouw organisatie hierin kunnen ondersteunen? Neem contact met ons op en dan spreken we elkaar snel!

proactief-wifi-problemen-voorkomen-webkwaliteit-web