Proactief wifi problemen voorkomen? Wij helpen je met onze WAAS-service!

De oorzaak achterhalen van wifi-problemen is voor veel bedrijven als zoeken naar een speld in een hooiberg. We krijgen vaak van klanten te horen dat hun wifi ‘voor geen meter werkt’. Vervolgens vragen ze ons of wij hen kunnen helpen de oorzaak te achterhalen of om een systeem te installeren waardoor het netwerk voortaan probleemloos functioneert.

De WAAS-service van Falco Networks biedt uitkomst. Met onze nieuwe oplossingen zijn wij in staat om wifi-problemen proactief te voorkomen doordat we precies zien waar de fout zit. Wat is WAAS precies en wat zijn de voordelen ervan voor jouw organisatie? Je leest het in dit artikel!

Wat is WAAS en wat brengt het je organisatie?

De afkorting WAAS staat voor Wireless As A Service. Wanneer wij deze term gebruiken, hebben we het over wifi-projecten voor onze klanten. Maar om te beginnen hebben we in het verleden binnen ons eigen bedrijf ook veel problemen met wifi gehad. Ons wifi-netwerk haperde vaak. Dit leidde tot een hoop frustratie en een belemmering van de werkzaamheden. Sinds wij het nieuwe WAAS-platform van één van onze partners hebben geïnstalleerd, werkt wifi op ons kantoor als een trein. Hadden we voorheen iedere week wel drie à vier storingen waarbij de oorzaak lastig te achterhalen viel, sinds de installatie van het vernieuwde platform hebben we nog geen enkele storing gehad!

Voordelen van het nieuwe wifi-platform

Het vernieuwde platform van onze vendor is een product dat wij zo veel mogelijk gebruiken in wireless projecten, omdat we ons er enorm prettig bij voelen. We merken dat het een zeer stabiel platform is. Onze partner maakt gebruik van een cloud-omgeving om het hele netwerk te beheren. Voorheen focusten zij zich op het laten draaien van alles op hun eigen locatie, tegenwoordig maken zij gebruik van een bestaand cloudplatform. Doordat het cloudplatform een generiek Amazon-product is, hoeft onze partner zich daar niet meer druk om te maken. Ze kunnen zich bekommeren om de software en de techniek.

Het is een zeer goede keus gebleken dat wij zijn overgestapt naar het nieuwe platform. Het is veel stabieler dan dat het eerst was, het is schaalbaar én het is behapbaar. Zélfs voor de gewone gebruiker. Bij de toepassing ervan in een bedrijfsomgeving ben je binnen twee uur up and running. Voorheen was dit een dag of twee en dan moest je óók nog kennis van zaken hebben. Door cloudbased-netwerken is dit dus veel efficiënter geworden. Met het vernieuwde platform kunnen we direct in de cloud zien of het netwerk goed werkt. Als er problemen zijn dan vertelt het systeem ons waar het aan ligt en waar we naar moeten kijken. Op die manier kunnen wij zeer gericht en effectief troubleshooten.

Onze werkwijze in een WAAS-project

Wanneer wij een WAAS-project hebben, gaan we altijd naar de locatie waar we het product moeten installeren. We kijken dan hoeveel access points we nodig hebben en hoe de situatie ter plekke is. Maar eerst maken we middels software een vloerplan van het bedrijf. We lezen bestaande tekeningen in of tekenen het hele pand uit en adviseren waar de access points moeten komen voor een optimale dekking. Aan de hand daarvan kunnen wij aangeven hoeveel access points en licenties we nodig hebben. We baseren onze offerte op die informatie en verzenden deze naar de klant. Gaat de klant akkoord met het voorstel? Dan starten we de installatie van het wifi-platform en heeft de klant binnen korte tijd een perfect functionerend netwerk!

Wil jij bij wifi-problemen binnen je organisatie ook niet meer hoeven te zoeken naar een naald in de hooiberg om de oorzaak te achterhalen? Ga dan voor WAAS van Falco Networks! Wat wij daarin voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

meet-falco-web-robert-jan-bierenstrends-markt-corona-web