In de rubriek #MeetFalco maak je kennis met het team van Falco Networks. Vandaag stellen we aan je voor Robert Jan Bierens!

Robert Jan is onlangs bij Falco Networks gestart als Business Developer Consultancy. Binnen deze functie is hij onder meer verantwoordelijk voor het genereren van new business. In dit artikel legt hij uit wat hij precies doet in zijn dagelijkse werk, waarom hij bij ons werkt en wat hij hoopt te bereiken met de organisatie.

Een uitgebreid netwerk in de ICT-wereld

Met zijn jarenlange sales-ervaring in de ICT-wereld voegt Robert Jan enorm veel waarde toe aan ons team. Onze nieuwe Business Developer Consultancy, geboren in Zandvoort, heeft mooie salesfuncties op zijn naam staan bij zowel grote als middelgrote bedrijven in de ICT-branche. “Binnen deze functies heb ik me altijd beziggehouden met accountmanagement, sales, het ontwikkelen van nieuwe business en het verkopen van solutions,” vertelt Robert Jan. “Door de jaren heen heb ik een groot netwerk opgebouwd van diverse contactpersonen in het werkveld. Ik ben blij dat Falco Networks nu ook toegang krijgt tot deze connecties.”

De eerste maand heeft Robert Jan zich vooral bezig gehouden met het leren kennen van de organisatie. “Ik heb op het moment veel gesprekken met collega’s. We nemen de tijd om elkaar te leren kennen en het geeft me de kans om uit te leggen wat mijn toegevoegde waarde is voor het bedrijf,” zegt hij. “Daarnaast ben ik begonnen met het uitzoeken welke prospects we kunnen benaderen voor samenwerkingen op de lange termijn.” De eerste kennismakingsgesprekken met prospects  zijn al gemaakt en de eerste opdracht is al binnen, dus er is een vliegende start gemaakt. Deze nieuwe klant waardeert onze technische kennis, flexibiliteit, het meedenken, de creativiteit en het advies van Falco Networks.

Heldere communicatie

Op de vraag waar hij goed in is binnen zijn vakgebied, antwoordt Robert Jan: “Communicatie is ontzettend belangrijk, maar niet iedereen in de IT is daar even bedreven in. Ik zie het als een positief punt van mezelf dat ik in staat ben om de wensen en eisen van de prospect goed in kaart te brengen. Door middel van veel open vragen te stellen, de klant te laten praten en daar pro-actief naar te luisteren, krijg ik een goed beeld van hun aandachtspunten. Daarna kom ik direct met concrete oplossingen die naadloos aansluiten hierop. Die vertaal ik vervolgens naar een helder en opmaat gemaakt voorstel. Uiteraard streef ik er altijd naar om daar nieuwe business uit voort te laten komen!”

En waarom heeft hij ervoor gekozen om bij ons te gaan werken? “Ik ben erachter gekomen dat het team van Falco Networks echt over unieke technische kennis van netwerken beschikt,” legt Robert Jan uit. “Maar bovenal heb ik een enorme liefde voor ons vak. Ik heb een passie voor het verkopen van de juiste ICT-oplossingen. Ik haal ontzettend veel voldoening uit een positief gesprek met een prospect dat in een mooie opdracht resulteert. Maar nóg beter vind ik het wanneer een klant na een jaar aangeeft blij te zijn met de keuze voor onze organisatie. Dat ze de samenwerking voortzetten of zelfs uitbreiden. Dit betekent dat wij als bedrijf kwaliteit hebben geleverd tegen een scherpe prijs” en de rol als trusted-advisor hebben waar gemaakt.

Meegroeien met de klant

Voor de toekomst van Falco Networks hoopt Robert Jan dat we als bedrijf blijven groeien en dat onze positie in de IT-markt steeds sterker wordt. “Het is geweldig om als organisatie met de klant mee te groeien, bijvoorbeeld door actief met ze mee te denken over hun ICT-strategie. Als de klant blij is met de dienstverlening en als wij daar uitdagend werk aan hebben, dan is dat het mooiste dat er is!”

Dat klinkt heel goed, Robert Jan! Laten we er met z’n allen voor gaan om deze plannen te realiseren.

Benieuwd naar hoe wij onze technische kennis kunnen inzetten om een succesvolle migratie  van uw netwerk te bewerkstelligen? Neem contact met ons op en dan spreken we elkaar snel!

proactief-wifi-problemen-voorkomen-web