COVID-19 slaat terug en kantoormedewerkers zijn genoodzaakt om weer thuis te gaan werken. Voor velen van ons is dat al een probleem op zich. Rondrennende kinderen om je heen, verminderde focus en een hond die je met zijn zielige ogen zit aan te staren omdat hij opeens non-stop uitgelaten wil worden. Gelukkig werkt je WiFi-verbinding als een trein, dus technisch gezien zou je aan de slag kunnen gaan. Maar helaas heb je tóch te maken met vertraging en andere netwerkproblemen zodra je inlogt op je online omgeving.

Aan jouw concentratiestoornis en de aandachtsproblemen van kind en huisdier kunnen wij helaas niet veel doen, maar gelukkig zijn er genoeg oplossingen om in ieder geval je netwerk perfect te laten functioneren. Wat Falco Networks voor je doet? Je leest het hier.

De situatie

Als je inlogt op de online werkomgeving, dan gaat dit meestal via een VPN-verbinding. Deze VPN-verbinding werkt bij middelgrote organisaties meestal voor één en maximaal voor slechts een aantal medewerkers.

De hele coronasituatie heeft ertoe geleid dat we massaal thuiswerken en daardoor met veel meer mensen op die ene VPN-verbinding zitten dan technisch gezien acceptabel is. Soms werken er wel dertig tot veertig mensen tegelijkertijd op een VPN-verbinding! Het mag duidelijk zijn dat het systeem dit niet aankan, omdat de belasting op de verbinding enorm verhoogd is.

Het gevolg? Vertraging en andere vervelende problemen die door medewerkers worden ervaren terwijl ze zich met de beste bedoelingen vanuit huis hard willen maken voor de zaak. We zien dit vooral gebeuren bij bedrijven die gebruik maken van verouderde netwerken of die geen tot weinig ervaring hebben met thuiswerken.

Falco Networks gaat jou helpen

Aangezien je nu vijf dagen per week vanuit huis werkt, waarbij je met veertig collega’s op hetzelfde moment van hetzelfde VPN-systeem gebruik maakt, raakt het netwerk al gauw overbelast. Om dit probleem voor eens en altijd te verhelpen, bieden wij 1-op-1 vervanging van het netwerk aan.

Dit kan de vervanging van het totale systeem zijn, maar we kunnen ook een enkelvoudig systeem dubbel uitvoeren, zodat je altijd nog een functionerend back-up netwerk hebt als de eerste uitvalt. We noemen dit 1+1 vervanging, omdat je je netwerk opschaalt en verbeteringen doorvoert. Het stelt je in staat om software-updates of netwerkonderhoud uit te voeren, zonder dat de thuiswerkers daar last van hebben. Daarbij kunnen we ook een inschatting maken waar beperkingen zitten en dus een maatwerk-oplossing bieden die toekomstbestendig is.

Een goede investering

Falco Networks biedt dus netwerk- en systeemoplossing, met de focus op netwerk. Het kan echter ook zo zijn dat er servers achter hangen die voor problemen zorgen. Ook dat kunnen we samen oplossen.

Het is geen enkel probleem als je zelf geen verstand hebt van IT-infrastructuren en alles wat daarbij komt kijken. Wij helpen je op een efficiënte en voordelige manier. Bij Falco Networks ben je met slechts een kleine investering weer up and running én weet je zeker dat jouw thuiswerkers hun werk optimaal kunnen uitvoeren.

Dus IT-problemen en vertraging op de lijn tijdens het thuiswerken? Met de Network Solutions van Falco Networks zorg je ervoor dat dit binnen no time verleden tijd is. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op.

over-ons-falco-networksiso-certificeringen-web