Bij Falco Networks zijn we continu in beweging. We veren mee met de markt en met de wensen vanuit bedrijven. We willen immers altijd de állerbeste service blijven bieden aan onze klanten.

De laatste tijd hebben we ons gericht op een andere aanpak in het uitvoeren van de netwerk-activiteiten. In dit artikel vertellen we je onder meer over Statements of Work (SOW’s).

Statements of Work: wat zijn dat?

In de afgelopen maanden hebben we wat verschuivingen in onze organisatie doorgevoerd. Zo is er nu iemand helemaal dedicated gemaakt voor onze Detacherings-tak, met als doel om die service nog verder te professionaliseren. Wat we daar van merken? Heel veel! Deze wijziging werpt z’n vruchten zéker af! We hebben door de verandering namelijk weer nieuwe interessante klanten en uitdagende projecten mogen verwelkomen. Het laat echt maar weer zien dat de business groeit op het moment dat je er aandacht aan geeft.

Voorheen voerden we veel klussen uit op basis van uurtje-factuurtje. We hielden bij hoeveel uren we aan iets bezig waren, en factureerden het aantal uren vervolgens aan de klant. Dat werkt natuurlijk prima, maar in sommige gevallen is het voor beide partijen handiger om het iets anders in te steken. Dat resulteerde bij ons in Statements of Work. Bij deze SOW’s wordt er een project geïnitieerd. Wij schatten in hoeveel uur per week we daarvoor nodig hebben en vervolgens maken we er een ‘aangenomen klus’ van: de SOW. Deze dienen we bij de klant in, en vervolgens krijgen hier wel of geen akkoord op.

Resultaatgericht en deliverables

Het verschil tussen uurtje-factuurtje en SOW’s is dat het bij die laatste echt om de deliverables gaat. We werken nóg resultaatgerichter dan dat we al deden. Uiteraard hangt het van de klant af waar de voorkeur naar uitgaat. Hebben zij liever wél een factuur of basis van de gewerkte uren? Dan is dat natuurlijk ook gewoon mogelijk.

Verder zien we dat onze pilaren af en toe over en door elkaar heen lopen. En dat is natuurlijk helemaal logisch. Zo kan een vraag voor netwerkadvies (IT-Consultancy) na enkele maanden overgaan in het voor de klant uitvoeren van Troubleshooting, Monitoring of het compleet uit handen nemen van het netwerk (NAAS).

Wij zeggen altijd maar zo: er is voor ieder probleem een oplossing!

Falco Networks helpt je bij jouw netwerkprobleem

Heeft jouw organisatie ook behoefte aan diepgaande expertise op het gebied van bedrijfsnetwerken? Geen probleem voor Falco Networks. Of je je klus nu op basis van een SOW, uurtje-factuurtje, Detachering of IT-Consultancy wilt laten uitvoeren: wij helpen je met alle liefde!

Mail naar info@falco-networks.com voor meer informatie. Tot dan!

experts-in-het-zonnetje-web