Falco Networks is specialist op het gebied van infrastructuur en projectmanagement en vult de klantvraag in middels Detachering, Consultancy en Professional Services. De komende tijd nemen we deze verschillende services stuk voor stuk met je door, en vandaag beginnen we met het onderwerp Detachering.

Wat kun je verwachten van Detachering bij Falco Networks en welke voordelen gaat het jouw bedrijf opleveren?

Inhuren van specialisten

Wat wij vaak zien bij klanten, is dat er onvoldoende capaciteit is op hun ICT-afdeling en dan met name op de netwerkafdeling. Er zijn te weinig mensen beschikbaar of er ligt simpelweg te veel werk. Detachering is dan de perfecte oplossing. Bij Detachering huur je vakkundige mensen in via Falco Networks, waardoor je verzekerd bent van de juiste experts die jou gaan helpen met het oplossen van je IT-probleem. Onze gedetacheerde mensen zijn gespecialiseerd in wat ze doen, maar hebben de mogelijkheid om binnen het team ondersteuning te ontvangen op het moment dat ze er zelf een keer niet uitkomen.

Het inhuren van onze mensen is in principe altijd van tijdelijke aard. Al is die tijdelijke aard soms een relatief begrip. Zo zijn sommige van onze specialisten al drie jaar lang gedetacheerd bij dezelfde klant. We maken van tevoren duidelijke afspraken over de inlening van onze mensen en schaven het plan, in overeenstemming met de klant, bij wanneer dit nodig is.

Werkzaamheden van onze mensen

Wat doen onze gedetacheerde specialisten zoal bij klanten? Allereerst is het goed om te weten dat het overgrote deel van onze klanten, zo’n tachtig procent, grote spelers zijn in hun vakgebied en bovendien datacenter- of serviceprovider gerelateerd zijn. Dit betekent bijna automatisch dat zij over complexe en zeer specialistische netwerken beschikken. Omdat onze gedetacheerde mensen gespecialiseerd zijn in netwerken en architecturen, zijn zij uitermate geschikt om deze opdrachtgevers te helpen bij het oplossen van ingewikkelde vraagstukken.

Zo hebben wij fulltime een aantal mensen aan het werk bij één van de grootste telecombedrijven van het land. Deze klant houdt zich bezig met allerlei verschillende takken van sport, waaronder telefonie, televisie en internet. Deze netwerkspecialisten werken bij hen aan het voorbereiden van het netwerk op de toekomst. De backbone van het netwerk loopt over apparatuur die verspreid is over ons hele land. En omdat er meer en meer bandbreedte wordt gebruikt door bijvoorbeeld digitale lessen en online muziekevenementen, moet er goed op worden geanticipeerd om er zeker van te zijn dat de netwerken dit aankunnen. Soms is een netwerk er namelijk nog niet goed op voorbereid. Onze mensen zorgen er dan voor dat de juiste aanpassingen worden verricht, zodat het nieuwe netwerk de hoeveelheid data zonder problemen kan verstouwen. Dit is zeer specialistisch werk!

Bij een andere klant, een grote speler in de logistieke sector, zijn ook een aantal van onze mensen fulltime aan het werk. De klant is een expert binnen het eigen vakgebied, maar heeft de kennis en kunde van netwerkbeheer, netwerkdesign en netwerkmigratie zelf niet in huis. Falco Networks ondersteunt de klant met architecten en network engineers bij het creëren van nieuwe netwerkdesigns en bij de uitrol en implementatie ervan door alle processen binnen de organisatie.

Altijd op zoek naar netwerkoplossingen

Detacheren bij Falco Networks betekent dus het inhuren van specialisten met ruime netwerkkennis en -kunde. Onze architecten ontwerpen netwerkdesigns en zorgen ervoor dat technische problemen op voorhand worden getackeld. Wij zijn altijd op zoek naar oplossingen, ook als deze niet voor de hand liggen. Zélfs als dat betekent dat wij een leverancier in het buitenland moeten bezoeken om een testopstelling te ontwerpen en te bouwen. Uiteindelijk willen we dat onze klanten te allen tijde beschikken over een feilloos werkend netwerk waar ze geen omkijken naar hebben!

Benieuwd naar de detacheringsmogelijkheden voor jouw organisatie? Wij denken graag met je mee! Stuur ons een mailtje en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

signalen-netwerk-falen-webweb-consultancy-falco-networks