We schrijven vaak over onze organisatie, onze network engineers en de backoffice. Maar wie zijn dat eigenlijk?

Wie zijn de gezichten achter Falco Networks? In de rubriek #MeetFalco maak je kennis met ons team, zodat je ziet wie er met jouw netwerk bezig is. Vandaag staat Farzad Heidari in de spotlight. Hij vertelt over zijn loopbaan, werken bij Falco Networks en de uitdagingen die hij tegenkomt in zijn werk. Give it up for Farzad! 

Een internationale carrière

Farzad Heidari Azad is geboren en getogen in Iran, waar hij tot zijn 32e levensjaar woonde. Nadat hij zich op school op wiskunde richtte, studeerde hij aan een technische universiteit. Hier lag zijn focus op elektronica, antenne-technologie en computers. Na zijn afstuderen ging het hard. Farzad werd gevraagd voor banen bij internationale telecombedrijven.

Farzad vertelt: “Ik werkte nog maar vier jaar bij MTN, toen ik via LinkedIn werd benaderd om in het Operations-team van T-Mobile Nederland de mobiele netwerken in te richten en te coördineren. Het leek me een fantastische uitdaging. 3G was enorm in opkomst, en aangezien ik met een specifieke vendor kon werken, bleek ik geknipt te zijn voor de rol. Inmiddels is dat alweer tien jaar geleden.” 

Bij Falco Networks is geen dag hetzelfde

En dat het Farzad beviel in Nederland blijkt wel uit het feit dat hij hier nog steeds woont. En dan werkt hij sinds drie jaar ook nog eens bij het mooiste bedrijf van het land. “Er was een mooie vacature bij Falco Networks, waardoor ik in contact kwam met onder andere Frans Legdeur“, legt Farzad uit. “Het bedrijf en de functie trokken me enorm aan. Ik werk nu als Senior Network Engineer, waarbij ik me bezighoud met het maken van gedetailleerde low-level ontwerpenen het testen van verschillende technologieën en configuraties. Én het migreren van oudere technologieën en apparatuur naar de nieuwste varianten, bij bijvoorbeeld datacenters, clouds (publiek en privaat) en serviceproviders met apparatuur van verschillende leveranciers, zoals Cisco, Juniper, Extreme, Cumulus, Dell, HP en Pluribus.”

En wat vindt hij zo leuk aan dit werk? Farzad: “Bij Falco Networks is geen dag hetzelfde. Bij de meeste bedrijven werk je met één netwerk, één team en één soort technologie die hooguit eens in de vier jaar veranderd wordt. Bij Falco is dat helemaal anders. We werken iedere dag aan nieuwe netwerken, voor nieuwe klanten en met nieuwe technologieën. Bij ons kun je niet denken: ‘dit weet ik al, want dit heb ik gisteren ook gedaan’, nee. Hier is ieder project uniek, elk device anders en ook de verschillende technologieën zijn enorm uiteenlopend. Dat maakt ons werk natuurlijk ontzettend leuk, die variatie.”

IT-talent: meld je bij ons!

Daarnaast vindt Farzad het fijn dat de engineers van Falco Networks elkaar onderling graag helpen. Zelf doet hij daar graag aan mee. 

Ben jij een ambitieuze IT’er, in de dop of misschien al door de wol geverfd? Lijkt het je leuk om in een uitdagende IT-omgeving te werken? Mail dan naar info@falco-networks.com en wie weet ligt er binnenkort een mooie carrière bij Falco Networks voor je in het verschiet en word je een collega van Farzad. 

Dankjewel voor je mooie en heldere uitleg, Farzad! Veel succes en plezier met de complexe netwerkvraagstukken die de komende tijd weer op je pad gaan komen.