Hoe zorg je voor een toekomstbestendig netwerk dat onder alle omstandigheden probleemloos blijft functioneren? Frans Legdeur deelt zijn tips met je!

Een toekomstbestendig netwerk: onze tips!

Ieder bedrijf, groot en klein, heeft anno 2020 te maken met een netwerk. Bij het ene bedrijf is deze complexer dan bij de ander, maar uiteindelijk houdt elke medewerker zich er wel een keer mee bezig. Het is daarom belangrijk dat deze netwerken probleemloos functioneren. En daar is voor veel organisaties nog veel winst te behalen! Frans Legdeur, oprichter van Falco Networks, legt in dit artikel uit waar de verbeterpunten zitten.

Frans Legdeur en Falco Networks

Oprichter van Falco Networks, Frans Legdeur, startte het bedrijf in 2003. Na het uitvoeren van enkele kleine opdrachten, begonnen de grote projecten binnen te druppelen. Tijdens zo’n project ontmoette hij Jeroen van Veen. Mede dankzij hun passie voor techniek werden de twee heren compagnons en bouwden zij Falco Networks uit tot het mooie, krachtige bedrijf dat het nu is. Lees het volledige interview met Frans Legdeur hier.

Met zijn passie en ervaring binnen de IT-wereld, begrijpt Frans als geen ander wat de meerwaarde is van een toekomstbestendig netwerk. Het is hierbij ontzettend belangrijk om op de juiste manier te investeren. Frans legt aan de hand van drie tips uit wat de ingrediënten zijn voor een feilloos systeem: toekomstbestendige apparatuur, een langetermijnvisie en het tijdig inschakelen van experts.

Toekomstbestendige apparatuur

Bij aanschaf lijkt het een behoorlijke investering, die toekomstbestendige apparatuur. Maar het is onmisbaar voor de support, houdbaarheid en schaalbaarheid van je netwerk. Senior Network Engineer, Sven Versluis, heeft onlangs een mooie case opgelost. De klant ondervond belemmeringen in het netwerkbeheer. Nadat Sven alles had overgezet naar nieuwe, toekomstbestendige apparatuur, waren de problemen meteen verholpen en werd de latency (vertraging tussen actie en resultaat) zelfs significant teruggebracht.

Ook bij onze andere klanten zien wij dagelijks de meerwaarde van het investeren in de juiste apparatuur. Ze gebruiken hun apparatuur al meer dan tien jaar, waardoor de netwerksystemen duurzaam en toekomstbestendig zijn, maar vooral: schaalbaar.

Langetermijnvisie

Schaalbaarheid, dat is meteen ook het toverwoord binnen de tip over langetermijnvisie. Frans geeft aan dat het belangrijk is dat je je netwerk bouwt op groei. We zien vaak dat bedrijven beginnen met een klein en relatief goedkoop netwerk, maar dat zij problemen krijgen wanneer ze willen opschalen. Soms kúnnen ze niet eens opschalen en moeten ze vervolgens opnieuw investeren om toekomstbestendige apparatuur in huis te halen. Onze tip: kijk zo’n 4 à 5 jaar vooruit en kies op basis daarvan de meest duurzame optie.

Schakel een expert in

Onze netwerk engineers weten alles van toekomstbestendige en schaalbare netwerken. Ze voorzien je graag van informatie over de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Daarnaast zijn we binnen Falco Networks groot voorstander van het principe ‘beter voorkomen dan genezen’. Daarom bieden wij de Network Health Scan aan: een kosteloze en vrijblijvende service waarbij we je inzicht geven in de gezondheid van je netwerk. Eventuele (aankomende) problemen kunnen zodoende in de kiem gesmoord worden. Ook geven wij je advies over wat je kunt doen om je netwerk te verbeteren. Je leest hier alles over de Network Health Scan.

Wil je meer weten over duurzame en schaalbare netwerken en ben je benieuwd naar de opties binnen jouw organisatie? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

usps-falco-networksweb-network-health-scan-hoe-werkt-dat