Falco Networks goes Gambia!

Nadat we enige tijd geleden een training en demonstratie hebben gegeven aan een klant in het West-Afrikaanse Conakry, Guinee, konden we onze expertise onlangs loslaten op een mooi project in Gambia. In dit artikel vertellen we je er meer over! 

Installatie van hardware in Gambia

Gambia Telecommunications Company (Gamtel) is de grootste aanbieder van telecommunicatie-services in het West-Afrikaanse Gambia. Via één van onze partners die er al hardware leverde, kregen we te horen dat Gamtel constant op zoek was naar specifieke IT- en netwerkkennis. Aangezien wij de kennis leveren en onze partner de materialen, bleek dit een mooie kans te zijn.

Wat we met Gamtel hebben gedaan? Samen met onze partner hebben we hun internetverdeelpunten voorzien van nieuwe hardware. Zo is er onder meer een router geplaatst om de verbindingen naar het internet te faciliteren. Deze installatie van de materialen hebben we op afstand uitgevoerd. Gamtel heeft de componenten zelf aangesloten, waarbij wij ze remote hebben geholpen om de configuratie goed te krijgen en het verkeer over te zetten.

Netwerk-training op locatie

Maar vervolgens kregen we de vraag hoe het allemaal werkt. Om dit goed en duidelijk uit te kunnen leggen en te laten zien, besloten we om een training gegeven aan de medewerkers van Gamtel. De training vond plaats in Dakar, de hoofdstad van Senegal. Deze locatie was voor zowel ons vanuit Nederland als voor de Gamtel-experts goed te bereiken, aangezien Gambia bijna volledig door Senegal wordt omsloten en transport tussen de landen zeer gangbaar is. Daarnaast maakt Gamtel gebruik van de diensten binnen Sonatel, de telecom-provider in Senegal die ons overigens ook heeft aanbevolen aan de Gambiaanse klant.

In twee weken tijd hebben we enorm veel specifieke netwerkkennis overgebracht én concrete vraagstukken opgelost met onze klant. We kijken dan ook met een zeer positief gevoel terug op dit project: het is voor beide partijen een prachtige ervaring geweest!

Netwerkpartner

Je ziet: Falco Networks is overal! Wij beperken ons niet tot onze eigen landgrenzen. Sterker nog, we vinden het enorm leuk en uitdagend om bedrijven in het buitenland te helpen om hun netwerk op orde te krijgen! Wil je hier meer over weten? Mail dan naar info@falco-networks.com of neem contact met ons op via deze link. We hopen je gauw te spreken