Frans Legdeur – Oprichter en naamgever van Falco Networks reisde af naar Conakry in West-Afrika voor een klant. Wij interviewden hem over zijn reis.

Wat heb je in Conakry gedaan?

‘’Ik ben naar Conakry gegaan om daar training te geven aan een nieuwe klant. Wij vinden het heel belangrijk om klanten in real life te ontmoeten en te investeren in de samenwerking. Het is prettig om elkaar in de ogen aan te kijken en een vertrouwensband op te bouwen.’’ – Aldus Frans.

Hoe zag de training en kennismakingsreis er precies uit?

Frans vertelt: ‘’ In de eerste week heb ik me bezig gehouden met het project zelf om te laten zien aan het team hoe alles werkt. Vervolgens heb ik een week lang training gegeven over de producten die wij hebben geselecteerd voor de klant.’’

Wat was de uitdaging in Conakry?

‘’De uitdaging was het glasvezelnetwerk uitrollen – dit is voor hen een relatief nieuw product. Het uitrollen van het netwerk heeft twee redenen, het is voor bedrijven om te gebruiken en daarnaast wordt het gebruikt als radionetwerk bij particulieren thuis. Deze particulieren krijgen dan een kastje met antenne in hun huis waardoor het mogelijk is om via radiogolven het netwerk op de betreffende plek te krijgen. In Nederland werkt het uitrollen van zo’n netwerk heel anders door de goede infrastructuur. Het is bijzonder om mee te denken aan de infrastructuur in een land als West-Afrika, waar je voor hele andere uitdagingen komt te staan.’’ – Aldus Frans

Hoe heb je de tijd in Conakry zelf ervaren?

3falco-networks-in-conakry-frans-legdeur

Frans: ‘’Het was even wennen, de werkwijze in West-Afrika is anders dan de werkwijze in Nederland. Dingen gebeuren daar niet in één dag en er is tijd nodig om het een en ander op de rit te krijgen. Daarom was ik erg blij dat ik twee weken de tijd had om de training te geven en demonstraties te doen. Alles was heel goed geregeld – wat ook belangrijk is als je daar als Westerse man komt, werd mij verteld – ik was blij met alle voorzorgsmaatregelen die getroffen waren vanuit de organisatie. Ik heb me geen moment onveilig of onprettig gevoeld.”

”Het was een succesvolle reis en ik ben blij dat ik onze klant heb leren kennen en onze kennis heb kunnen overdragen.’’ – Frans Legdeur.

netwerk-design-falco-networkskopiewebbernard-edelenbos-ittdesk-review-falco-networks