Wij spraken met Robby van Roosmalen – Sales Lead van Cumulus Networks voor de Nederlandse en Oost-Europese markt over de samenwerking met Falco Networks.

Cumulus Networks is een Amerikaans Software bedrijf uit Silicon Valley. Het bedrijf bestaat voor 80 tot 85 % uit technische mensen, zoals engineers. Tien jaar geleden heeft Cumulus een nieuwe markt benadering teweeg gebracht voor netwerken, waarbij besturingssystemen kunnen draaien op bare metal switches. Deze innovatieve benadering wordt ook wel Open Networking genoemd.

Open Networking

Cumulus heeft een op Linux gebaseerd Netwerkbesturingssysteem ontwikkelt, dat op meerdere hardware platformen kan worden gebruikt en voor meerdere netwerk use-cases inzetbaar is. Hierdoor zijn klanten niet gebonden aan een bepaalde hardware leverancier en kunnen zij deze kennis opbouwen van één besturingssysteem, wat de operationele beheer last verlaagt. Een bijkomend voordeel hiervan is dat hardware gekozen kan worden op basis van behoeften, budget en voorkeur.

Doordat Cumulus voor meer dan 130 hardware-platformen beschikbaar is, hebben de engineers van Falco Networks zich onder andere gespecialiseerd in het besturingssysteem van Cumulus Linux, zodat zij meerdere soorten klanten kunnen bedienen.

100 % Channel strategie

”Falco Networks is voor ons een goede partner met oog voor kwaliteit, support en service”

Robby: ‘’Cumulus heeft een 100% Channel strategie waardoor wij altijd samenwerken met kennispartijen zoals Falco Networks. Dit is voor ons belangrijk voor de schaalbaarheid. We hebben momenteel zo’n 220 medewerkers in dienst. Wij willen onze kennis uitbouwen en daar hebben we specialisten voor nodig die de algehele netwerk kennis hebben om klanten te kunnen ontzorgen. Falco Networks is voor ons een goede partner met oog voor kwaliteit, support en service. ‘’

Falco Networks x Cumulus 

Robby vervolgt: ‘’Falco Networks is een technische club, die weten waar ze over praten, ze zijn goed in wat ze doen, staan voor kwaliteit en willen graag vooroplopen met onze innovatieve oplossing. Zij geloven dat Open Networking de toekomst is en uiten dit ook naar hun klanten.’’

Naturalis

‘’Een mooie opdracht die we samen hebben gedaan, is de opdracht voor het museum Naturalis. Tijdens de verbouwing van Naturalis hebben wij parallel gewerkt aan hun nieuwe netwerk. Dankzij de software gedreven oplossing van Cumulus, kon het engineersteam van Falco Networks samen met de klant het volledige netwerk virtueel opbouwen voordat de hardware daadwerkelijk op locatie was.

Omdat we het netwerk virtueel hebben opgebouwd, konden we veel eerder beginnen aan het project. Hier was een hoge vorm van automatisering voor nodig. Cumulus leverde de innovatieve software, Falco Networks was de kennispartij die het virtuele netwerk heeft opgebouwd en het uiteindelijke netwerk heeft geïnstalleerd.’’ Aldus Robby.

Toekomst

Tot slot vroegen wij Robby wat zijn droom voor de samenwerking in de toekomst is, hij zei het volgende: ‘’Mijn droom voor onze samenwerking is dat Falco Networks onze go-to kennispartij wordt voor nog meer gave projecten.’’

 

Bekijk hier ook het artikel over de Cumulus Bootcamp in Naturalis.

feilloos-werkend-netwerk-falco-networks