We spraken met Marcel Tan van Relined, één van onze leveranciers. Wat doet Relined, wie is Marcel en wat zeggen zij over de samenwerking met Falco Networks? Lees het hieronder!

Wat doet Relined?

Relined biedt glasvezel die nog niet functioneel is. Deze zogeheten ‘Dark Fiber’ is niet aangesloten op actieve apparatuur en is daardoor onbelicht. Relined ontdekte dat bestaande publieke én private netwerken (denk aan Prorail, TenneT, British Telecom en NGN) niet optimaal werden benut. Dat kan efficiënter én duurzamer is de filosofie van Relined. Door dat wat al in de grond ligt toegankelijk te maken voor derde partijen.

Marcel: “Ons Dark Fiber netwerk bestaat uit meer dan 30.000 kilometer in Nederland en Duitsland en biedt capaciteit in Amsterdam en Frankfurt, de grootste en belangrijkste internetknooppunten van Europa. Met onze ‘Cobra-kabel’ die tussen Nederland en Denemarken ligt, bieden wij tevens toegang tot de Nordics.”

Het Dark Fiber netwerk van Relined sluit aan bij de toenemende connectiviteitsbehoeften van afnemers. ‘Wij leveren de kabel, vervolgens wordt de vezel volledig beheerd door onze klant. Die bepaalt zelf de gewenste bandbreedte en kan dus eenvoudig opschalen indien dat nodig is. Wel zo efficiënt! En omdat de glasvezelkabel in veel gevallen al is aangelegd, hoeven (waar mogelijk) geen onnodige groenstroken plaats te maken en blijft ook logistieke rompslomp vaak bespaard’, aldus Marcel.

Relined werkt altijd samen met een partij als Falco Networks, waarbij Relined de Dark Fiber aanlevert en de ander zorgdraagt voor het beheer bij de eindklant. “Omdat Relined zich beperkt tot het aanleveren van Dark Fiber, worden wij nooit concurrent van onze eigen klanten”, vertelt Marcel.

Werkwijze binnen Relined

Als accountmanager denkt Marcel mee met zowel de afnemer (zoals Falco Networks) als met de eindgebruiker. Hij is het eerste aanspreekpunt voor klanten en helpt ze bij vragen en problemen.

Aan de hand van een heel simpel voorbeeld legt hij uit hoe een samenwerking tussen Relined en de klant eruitziet. “1 + 1 = 2. Waarin 1 = Relined, 1= Falco en 2 = de oplossing voor de eindklant. Wij leveren dus de eerste laag, en Falco de tweede laag. De toegevoegde waarde van deze samenwerking is dat wij een betrouwbaar netwerk aanbieden en betaalbaar, schaalbaar en toekomstgericht zijn. We groeien mee met organisaties. Ook bieden wij een redundante lijn aan. Dit wil zeggen dat als er ooit een knip in de lijn komt, er een back-up lijn is die ervoor zorgt dat het netwerk altijd in de lucht blijft.”

Marcel verheldert de werkwijze verder aan de hand van een concreet voorbeeld. “Een mooie case die we samen hebben gedaan met Falco, is die van Turien & Co. Deze klant had een probleem en klopte aan bij Falco Networks. Falco schakelde vervolgens Relined in en samen hebben we een totaaloplossing aangeboden. Dit was een combinatie van het aankopen van Dark Fiber (Relined) en het uitvoeren van het netwerkbeheer (Falco Networks). Hij vult aan: We zien trouwens, ook door COVID-19, een stijgende lijn van organisaties die streven naar betere connectiviteit en veiligheid. Naast zakelijke dienstverleners als Turien & Co, stappen ook ziekenhuizen (en andere zorginstellingen), overheden en onderwijsinstellingen steeds vaker over op het gebruik van Dark Fiber, vaak in samenwerking met partijen als Falco Networks.

Relined & Falco Networks

Hoe Marcel de samenwerking met Falco Networks ervaart? “Projecten met Falco verlopen altijd erg vlot en soepel,” vertelt hij. “We spreken elkaars taal. Falco is een mooi bedrijf dat weet hoe je een netwerk ontwerpt, bouwt en oplevert. Het is een platte organisatie waarmee we snel schakelen. Ze hebben specialistische kennis waar de eindklant uitstekend mee kan klankborden.”

‘’Wij willen Falco graag bedanken voor de mooie samenwerking en het afnemen van ons Dark Fiber netwerk. Wij zijn blij met de samenwerking!’’ – Marcel Tan, Relined

Hartelijk dank voor deze mooie woorden, Marcel. Wij hopen nog lang met jullie samen te werken!

1qa-falco-webusps-falco-networks