Door de jaren heen hebben we veel netwerkproblemen bij klanten voorbij zien komen. Hoe ze ontstaan en hoe we hiermee omgaan? Dat lees je in dit artikel.

Netwerkproblemen ontstaan vaak al tijdens de bouw van het netwerk. Organisaties hebben vaak namelijk geen goed beeld van hoelang zoiets duurt en wat er allemaal bij komt kijken.

In dit artikel nemen we je mee naar een aantal voorbeelden van wat we zoal tegenkomen bij klanten. Welke netwerkproblemen ervaren zij en hoe lossen wij ze op?

Verschillende mogelijkheden om problemen op te lossen

Regelmatig zien we dat een klant voor het oplossen van het probleem zélf al richting een bepaalde kant of manier aan het denken is. En dat is natuurlijk helemaal prima. Het is echter wel zo dat er vaak veel meer manieren mogelijk zijn om problemen aan te vliegen. Ook de prijsklassen van die verschillende mogelijkheden liggen soms ver uiteen. Soms lijk je op een geweldige keuze te stuiten, waarna blijkt dat er een veel goedkopere optie beschikbaar was. En het kan ook zomaar zo zijn dat die goedkopere optie het probleem net zo goed, of zelfs béter, oplost dan de duurdere optie!

Schaalbaar en toekomstbestendig

Zo werken we met een klant die een maatwerkoplossing verzorgt voor een bepaald type woningen. Zij kwamen een product tegen, in dit geval een switch, waar ze erg van onder de indruk waren. Ze kochten twee van deze switches aan. Vervolgens lieten ze ons weten dat ze hun netwerk met die switches gingen draaien en dat ze er een specifieke oplossing mee wilden aanbieden aan hun klant. Met twee switches zouden ze het netwerk er mooi dubbel mee opbouwen.

Tegelijkertijd biedt één van onze partners een router die voor dezelfde oplossing zorgt. In eerste instantie is deze oplossing bijna twee keer zo duur als de switches die door onze klant waren aangekocht. Maar na wat uitzoekwerk kwamen wij erachter dat het voor de klant onder aan de streep véle malen duurder uit zou pakken dan dat ze aanvankelijk dachten. De oplossing die door onze klant was bedacht bleek niet schaalbaar, waardoor er constant ‘kabeltjes geprikt’ zouden moeten worden. Daarnaast zouden ze echter niet twee maar víér switches nodig zou hebben om het systeem goed te kunnen laten draaien. Met de juiste oplossing zou het een kwestie zijn geweest van één keer configureren waarna het schaalbaar zou zijn tot een veelvoud van de huidige oplossing.

Onderzoek de mogelijkheden

Al met al kwam het erop neer dat de ‘goedkopere’ optie van de klant twee keer zo duur uitviel dan de ogenschijnlijk dure optie van onze partner. Helaas: het product was al aangekocht, dus we hadden niet veel keus dan er alsnog mee aan de slag te gaan.

We hebben het beoogde doel uiteindelijk behaald, maar als we kijken naar schaalbaarheid en flexibiliteit, dan was het alternatief een betere oplossing geweest voor deze klant. Falco Networks had hier het verschil kunnen maken met een oplossing die toekomstbestendig én goedkoper was.

Waarom we dit vertellen? Omdat we je graag willen uitleggen dat het loont om goed uit te zoeken op welke manieren je je netwerkuitdaging aan kunt pakken. Het zou zonde zijn om voor een oplossing te gaan die duur, niet schaalbaar en niet toekomstbestendig is, terwijl een andere oplossing je dat wél zou kunnen bieden!

Wij helpen je graag met het zoeken naar de beste opties voor het aanpakken van jouw netwerk-uitdaging! Neem contact met ons op via deze link. We hopen je gauw te spreken!

Web-Artificial-intelligence-falco-networkshoe-komt-het-dat-mijn-wifi-netwerk-niet-goed-werkt-web