Vandaag in onze #MeetFalco rubriek, Vincent Nijhof, Business Developer bij Falco Networks.

Nieuwe klanten verwelkomen, samenwerkingen met vendoren uitdiepen en bestaande relaties verder ontwikkelen: als het aan Vincent Nijhof ligt, wordt de potentie van Falco Networks de komende tijd compleet unlocked. Sinds kort is deze salesman bij ons werkzaam aan Business Developer en hij stelt zich graag even aan jullie voor. Dus Vincent, let’s go!

Business Developer bij Falco Networks

De Purmerendse Vincent Nijhof is een echte natuurliefhebber. In zijn vrije tijd gaat hij er graag samen met zijn vrouw op uit om te wandelen en nieuwe plekken te ontdekken. Ook is hij vaak in restaurants te vinden, want naar eigen zeggen is hij een ware Bourgondiër. Vincent omschrijft zichzelf als een positief persoon dat graag alles uit het leven haalt, en tegenslagen gebruikt om kansen te creëren. Hij gelooft dat je met de juiste instelling alles kunt bereiken. 

En dat komt goed uit, want sinds kort is Vincent bij ons werkzaam als Business Developer, een functie waarin het om het creëren van business draait. “In mijn rol bij Falco Networks haal ik nieuwe klanten binnen, diep ik samenwerkingen met vendoren uit en bouw ik verder aan bestaande klantenrelaties. Ik zet de krachten van ons bedrijf daarbij maximaal in,” legt Vincent uit. 

Zijn ervaring bij vorige werkgevers komt hier heel goed bij van pas. “In het verleden heb ik bij verschillende IT-integrators gewerkt,” licht hij toe. “Mijn klanten destijds waren onder te verdelen in Health Care, Commercial en Enterprise. Heel divers dus. Dit heeft me geleerd om met verschillende type organisaties om te gaan en het heeft me de kans gegeven om in de keuken te kijken bij grote partijen: wat gaat daar goed, hoe bedrijven zij sales en op welke manier kan ik die kennis toepassen bij Falco Networks? Dit alles probeer ik samen te brengen in mijn huidige functie.”

Combinatie van nieuwe en bestaande klanten

Op de vraag wat deze functie zo interessant maakt, is Vincent duidelijk: “De combinatie van nieuwe en bestaande klanten is top. Nieuwe klanten houden je scherp. In sales is het heel gaaf om een nieuwe klant binnen te halen en om deze aan het portfolio van het bedrijf toe te voegen. Bestaande klanten zijn daarentegen goed voor verdieping en continuïteit.” 

Vincent geeft aan dat hij het beste tot zijn recht komt in een organisatie waarin hij zijn enthousiasme kwijt kan en waarin iedereen hetzelfde doel nastreeft. “Ik vind het mooi dat Falco Networks een kleine organisatie is waar ontzéttend veel kennis zit,” vertelt hij. “Het gaat al heel goed met het bedrijf, maar zoals overal is er altijd ruimte voor verbetering. Met de expertise en de ontembare passie voor techniek van onze network engineers, zit er nog enorm veel potentie in ons team. Ik vind het fantastisch om bij te dragen aan het vrijmaken van deze potentie.”

Wendbare organisatie

En over het Falco Networks-team gesproken: kan Vincent daar een beetje zijn draai in vinden? “Absoluut,” antwoordt hij. “Het valt me op dat er binnen het team goed naar elkaar geluisterd wordt en dat iedereen ook echt probeert om feedback op te pakken. Er wordt daadwerkelijk iets mee gedaan. En dat is ook meteen het mooie van een kleine organisatie zoals die van ons. Besluiten worden veel sneller gemaakt en nieuwe ontwikkelingen worden eerder toegepast, waardoor je in korte tijd effectieve veranderingen door kunt voeren. Bij grote, logge organisaties gaat dit veel lastiger.”

In de toekomst hoopt Vincent de afdeling Sales binnen Falco Networks verder uit te bouwen en op den duur zelfs een Junior Sales aan te nemen. ”Dan kan ik de tijd die ik nu ‘achter de schermen’ uitvoer, aan klanten besteden. Want uiteindelijk ligt daar écht mijn kracht.”

We wensen Vincent heel veel succes en plezier in ons mooie bedrijf. Op veel mooie momenten!