Netwerkproblemen binnen no-time oplossen? Dat kan! We vertellen je er alles over in dit artikel.

Stel je het volgende eens voor. Je wordt midden in de nacht wakker gebeld door een collega van de nachtdienst, met de mededeling dat het hele netwerk platligt. Medewerkers kunnen hun werk niet uitvoeren en ook de IT’er zit inmiddels met de handen in het haar. Wat nu? Geen paniek: met een Business Beschikbaarheids Support Contract van Falco Networks los je het probleem binnen no-time op!

Voor ieder netwerkprobleem een oplossing

Falco Networks is er voor je om je IT-infrastructuur feilloos te laten functioneren en daarmee eigenlijk alle problemen voor te zijn. Zo huur je met Network as a Service je gehele netwerk tegen een vast tarief als dienst bij ons in, waardoor je er verder geen omkijken meer naar hebt en gegarandeerd bent van een optimale IT-omgeving. Ga je voor Network Monitoring, dan bewaken wij non-stop je netwerk, verbindingen, servers, back-ups en cloud. Hiermee nemen we de verantwoordelijkheid voor de status van jouw netwerk.

Het kan ook zo zijn dat je netwerk al ingericht en níét gemanaged is door Falco Networks, en dat er zich problemen beginnen voor te doen. Network Troubleshooting is dan je redder in nood. Voor deze dienst heb je geen abonnement nodig. Je kunt ons ad hoc inhuren wanneer je problemen in je netwerk ervaart.

Business Beschikbaarheids Support Contract van Falco Networks

Maar we gaan het nóg mooier voor je maken. Met ons Business Beschikbaarheids Support Contract (BSC) heb je namelijk weer extra voordelen van onze kennis en expertise. Bel je ons buiten kantooruren op, dan krijg je normaliter een bandje te horen met de mededeling dat we in principe niet bereikbaar zijn. Maar met een BSC zit dat helemaal anders. Wanneer je dit contract bij ons afsluit, weet je zeker dat je áltijd binnen een bepaalde tijd door één van onze engineers geholpen gaat worden.

We hebben drie soorten BSC: brons, zilver en goud. Iedere variant staat voor een bepaalde responstijd. Wanneer je een BSC bij ons hebt afgesloten, krijg je een telefoonnummer en een pincode, waarmee je direct wordt doorverbonden met één van onze engineers. Maakt niet uit of het elf uur ’s ochtends, twee uur ’s middags of vier uur ’s nachts is. We hebben altijd een aantal van onze engineers stand-by staan, waardoor jij verzekerd bent van netwerkhulp wanneer jij het nodig hebt!

Meer weten over het BSC van Falco Networks? Neem dan contact met ons op via info@falco-networks.com of bel naar +31 (0)72 532 37 44.