“Wanneer wij super specialistische netwerkkennis nodig hebben, zijn we bij Falco Networks aan het juiste adres.” Aan het woord is Arjen Sinnema, Manager Operations ai bij Cellnex Netherlands.Cellnex en Falco Networks werken al lange tijd samen aan de meest uitdagende projecten. Maar wie is Cellnex precies en wat moet je je van onze samenwerking voorstellen? Arjen legt het uit in dit artikel.

Belangrijke infrastructuurexploitant in Europa

Cellnex is een toonaangevende speler in de IT-wereld. Als belangrijke infrastructuurexploitant voor draadloze telecommunicatie in Europa, focust het bedrijf zich op het verhuren van ruimtes aan onder meer mobiele operators en ICT-bedrijven. Arjen vertelt: “De dienstverlening bestaat grofweg uit twee verschillende aspecten. Enerzijds verleent Cellnex services door ruimte per vierkante meter te verhuren op tv-torens en GSM-masten. Mobiele operators zijn hierdoor in staat ruimte te huren en apparaten te plaatsen. Anderzijds biedt het bedrijf geconditioneerde ruimtes aan die als datacentra dienen en waarin elektriciteit, koeling en andere voorzieningen perfect geregeld zijn.” Het geeft ICT-bedrijven de mogelijkheid om data op een veilige en betrouwbare manier op te slaan.

Netwerken in televisietorens

Cellnex werkt met Falco Networks samen wanneer zij zelf te weinig tijd hebben om complexe IT-werkzaamheden op te pakken, of wanneer er specialistische kennis nodig is. Zo werd Falco Networks eerder al ingehuurd om een database op te zetten, en momenteel wordt er gewerkt aan het opbouwen van een netwerk in televisietorens. “Al die torens zijn op afstand te beheren,” legt Arjen uit. “Denk aan koelmachines, toegang, videocamera’s. Ons netwerk was niet systematisch opgezet en ik ben blij dat dat nu gebeurd is. Je moet je voorstellen dat het om vierentwintig televisietorens gaat met elk tien verdiepingen. Op iedere verdieping ligt apparatuur. Het is echter onduidelijk welke apparatuur dat precies is, en wat er dus daadwerkelijk allemaal aanwezig is. In het netwerk bevinden zich een groot aantal elementen, switches, die bijna niet te vinden zijn. Die switches moeten eruit en vervangen worden door switches die we op afstand kunnen beheren. Falco Networks zorgt dat dit tot in de puntjes voor ons wordt geregeld.”

Meer toegevoegde waarde

Op internationaal niveau timmert Cellnex al hard aan te weg. Zo zijn ze actief in onder meer Nederland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Ierland, Polen, Italië en Zwitserland. Wat hoopt Arjen nog te bereiken met Cellnex? “ We zijn continu aan het verbeteren. “We willen bijvoorbeeld nog meer toegevoegde waarde leveren komen. Dat zouden we kunnen doen door ons minder te gaan richten op de verhuur van onroerend goed, en meer op het aanbieden van onze diensten. Het gevolg is dan dat er veel meer data lokaal kan worden opgeslagen.”

Wanneer dit toekomstbeeld werkelijkheid wordt, betekent dit een verdieping in de samenwerking tussen Cellnex en Falco Networks. Arjen: “Als wij toegevoegde waarde leveren, is er meer en meer behoefte aan specialistische netwerkkennis.” Falco is dan de ideale partner.

Specialistische kennis

Er liggen dus mooie plannen in het verschiet en Arjen geeft aan erg blij te zijn met de samenwerking tussen Cellnex en Falco Networks. “De engineers van Falco Networks zijn ontzettend goed in het uitvoeren van netwerk-werkzaamheden die enorm specialistisch zijn.”

Dat zijn mooie woorden! We bedanken Arjen Sinnema hartelijk voor dit interview.

Ben jij benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via deze link en dan spreken we elkaar snel!

Nazorg-falco-networkswaarom-werken-bij-falco-networks