Bedrijven die hun netwerk eenvoudig willen beheren en configureren, doen er goed aan om eens naar de mogelijkheden van Extreme Fabric Connect te kijken.
De voordelen van deze oplossingen maken namelijk echt een verschil.
Laatst hadden we het in dit artikel al over Fabric Connect van onze partner Extreme Networks. We legden je uit wat dit precies is en wat de toepassingen ervan zijn. Maar hoe helpt het bedrijven eigenlijk? We zetten de acht belangrijkste voordelen voor je op een rijtje.
- Netwerken eenvoudig beheren en configureren
Extreme Fabric Connect stelt bedrijven in staat om hun netwerk eenvoudig te beheren en te configureren. De oplossing maakt gebruik van een ‘centrale controlelaag’, wat inhoudt dat netwerkbeheerders niet handmatig hoeven in te grijpen om individuele apparaten te configureren. In plaats daarvan worden de netwerkconfiguraties en -instellingen centraal beheerd en automatisch naar alle netwerkapparaten gepusht.
- Automatisering en dynamische routing
Fabric Connect maakt zogenaamde ‘dynamische spanning tree-free routing’ mogelijk. Hierdoor hoef je met je netwerkinfrastructuur geen traditionele Spanning Tree Protocol meer te gebruiken. En dat is goed nieuws, want die laatste zorgt vaak voor vertraging en inefficiëntie. Het resultaat? Snellere netwerkverbindingen en een hogere beschikbaarheid.
- Netwerkvirtualisatie
Fabric Connect ondersteunt virtuele netwerken binnen hetzelfde fysieke netwerk. Dit maakt network slicing mogelijk: een manier om verschillende toepassingen, zoals Internet of Things (IoT), zakelijke toepassingen en cloud-diensten, hun eigen virtuele netwerken toe te wijzen – elk met aangepaste configuraties en beveiligingsinstellingen. Dit verbetert de schaalbaarheid en flexibiliteit van netwerken.
- Betere beveiliging
Dankzij de integratie van automatische beveiligingsmaatregelen en geavanceerde versleuteling, biedt Extreme Fabric Connect een hoge mate van netwerkbeveiliging. Omdat deze beveiliging dynamisch is en zich aanpast, kunnen potentiële kwetsbaarheden snel worden geïdentificeerd en aangepakt. Dit zorgt voor een sterkere verdediging tegen dreigingen van het netwerk, zoals DDoS-aanvallen of ongeautoriseerde toegang.
- End-to-end beheer
Met Extreme Fabric Connect kunnen netwerkbeheerders eenvoudig het netwerkverkeer over verschillende locaties en verbindingen volgen, wat zorgt voor een betere zichtbaarheid van het netwerk. Het is ook mogelijk om netwerkverkeer te monitoren, knelpunten op te sporen en de prestaties op basis van real-time data aan te passen. Dit maakt het beheer van het netwerk transparanter en efficiënter.
- Schaalbaarheid
Een zesde voordeel van de oplossing is dat het enorm schaalbaar is. Hierdoor kan het worden aangepast als de netwerkbehoeften van een bedrijf groeien. Of het nu gaat om een klein kantoor of een groot datacenter, de netwerkarchitectuur kan eenvoudig worden uitgebreid zonder dat er sprake is van significante verstoringen of complexiteit.
- Betere netwerkprestaties
Door de geavanceerde routing, automatisering en het gebrek aan de eerder genoemde
Spanning Tree Protocollen, biedt Extreme Fabric Connect een snellere en efficiëntere netwerkverbinding. Dit kan leiden tot verbeterde netwerkprestaties, wat van cruciaal belang is voor toepassingen die een lage latentie en hoge bandbreedte vereisen – zoals video- en spraakcommunicatie.
- Zero-Touch Provisioning
Met Zero-Touch Provisioning (ZTP) kunnen netwerkapparaten automatisch worden geconfigureerd zodra ze zijn aangesloten, zónder handmatige tussenkomst. Dit maakt het eenvoudiger om nieuwe apparaten toe te voegen of bestaande apparaten te vervangen, wat de implementatietijd en de kans op menselijke fouten aanzienlijk vermindert.
Je ziet, wij zijn groot fan van Extreme Fabric Connect! We adviseren bedrijven dan ook om te overwegen of deze oplossing iets is voor in hun organisatie. Heb je vragen? We sparren er graag met je over.
Binnenkort zijn wij aanwezig op een besloten event van Extreme Networks, waar we uiteraard over gaan delen! Houd onze website en LinkedIn-pagina dus goed in de gaten!