Wij zijn sinds 2005 partner van Extreme Networks in Nederland. Ter ere van onze fijne samenwerking, mochten wij John Rutgers interviewen.

John is al acht jaar ons aanspreekpunt binnen Extreme Networks, hij werkte destijds als channel expert en ondersteunde ons met verschillende uitdagende projecten.

John heeft sinds begin dit jaar een andere salesfunctie bij Extreme Networks. Na acht jaar als Channel Manager te hebben gewerkt, in Nederland, en ook een aantal jaren met Belgie erbij, was hij toe aan een nieuwe uitdaging en kreeg de mogelijkheid om als Direct Sales aan de slag te gaan binnen het Nederlandse sales team.

Van traditionele netwerk fabrikant naar alles in de cloud

Extreme Networks is van oudsher een fabrikant van netwerk producten. Ze zijn nu hard op weg om innovatieve oplossingen te ontwikkelen zodat alles vanuit de cloud geregeld kan worden. Van access points tot core switches. De ontwikkelingen op Cloud gaan snel, Extreme Networks loopt daarin voorop, en werkt met een “4e generatie”-Cloud omgeving. Dan heb je het over termen als Dynamic Scalability, Containerized Microservices en 11 9’s Data Durability.

Een van de grote voordelen van werken in de Cloud, naast onder andere de schaalbaarheid, kostenbesparing en flexibiliteit, waarbij je zo ongeveer wekelijks nieuwe features beschikbaar ziet komen, is de (anonieme) management data die verzamelt kan worden. Op basis van deze data, kunnen slimme voorspellingen worden gedaan. Extreme Networks is hard op weg om een self-healing network te ontwikkelen, waarbij het netwerk beslissingen kan nemen voor jou als gebruiker en beheerder. Ter voorbeeld, zij kunnen de data analyseren en op basis van de rapportage voorspellen dat je access point binnenkort mogelijk defect zal raken. Vervolgens krijg jij een gepersonaliseerd advies, om ervoor te zorgen dat je netwerk naar behoren blijft functioneren zonder dat jij er omkijken naar hebt. Maar je kunt jouw netwerk ook laten vergelijken met een netwerk in vergelijkbare omstandigheden en vergelijkbare grootte. Een score laat zien of je onder of boven het gemiddelde zit, en waar verbeteringen behaald kunnen worden. Kortom, ze laten Machine Learning en Artificial Intelligence voor je werken!

Eerste reseller in Nederland

John: ‘’Falco Networks is één van onze eerste partners in Nederland. Zij gebruiken onze producten en oplossingen voor hun klanten, maar daarnaast bieden ze ook producten van andere fabrikanten aan. Door de lange samenwerking, kunnen we lezen en schrijven met elkaar.’’

Projecten

‘’Falco Networks heeft veel netwerk kennis in huis, wij hoefden ze dan ook niets uit te leggen over netwerken. Wel zijn ze altijd op zoek naar innovatieve oplossingen in de markt en daarom omarmden ze onze Cloud oplossing direct. Ze hebben inmiddels hun eerste klanten opgetekend voor deze oplossing, waarbij wij ze geassisteerd hebben met de opzet van de demo, en geholpen hebben bij de eerste uitrol. Deze werkt sindsdien foutloos, en voldoet volkomen aan de verwachtingen.’’

‘’Falco Networks kan met de nieuwe oplossing hun klanten nog beter bedienen. Dankzij de self-learning technologie, kunnen ze nog beter helpen, adviseren en zien ze eventuele problemen al van mijlen ver aankomen.’’ – Aldus John.


John over Falco Networks

John: ‘’Falco Networks is een echte kennispartij. Bij hen kun je ervan uitgaan dat ze niet zomaar iets aan de klant verkopen. Alleen wanneer ze echt achter het product staan, implementeren ze het bij hun klanten. Ze hebben onwijs veel kennis en uit de historie die ik met ze heb, weet ik dat alle medewerkers erg gemotiveerd worden om trainingen te volgen en certificeringen te behalen. Dat is ook de reden waarom ze door veel bedrijven worden ingehuurd om hun uitdagingen op te lossen.’’

‘’Naast de kennis die ze hebben, zijn ze ook lekker eigenwijs. Ze zijn leergierig, willen altijd voorop lopen en zullen goede, innovatieve oplossingen altijd omarmen.’’

Toekomst

 ‘’Voor de toekomst, hoop ik natuurlijk op een goede voortzetting van onze samenwerking!’’

Met dank aan: John Rutgers – Extreme Networks.

2webpartners-falco-networksusps-falco-networks-web